Autor: ITuudised.ee • 2. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Monese võttis kasutusele Apple Pay

Reisivatele inimestele mõeldud üleilmselt kasutatav pangandusteenus Monese hakkab tänasest pakkuma klientidele Apple Pay maksevõimalust. See teeb mobiilimaksed lihtsamaks, turvalisemaks, privaatsemaks ja kiiremaks.

Monese võttis 11 Euroopa riigis kasutusele Apple Pay: Ühendkuningriigis, Prantsusmaal, Saksamaal, Belgias, Taanis, Soomes, Iirimaal, Itaalias, Poolas, Hispaanias ja Rootsis elavad Apple'i kliendid saavad kasutada oma Monese'i kaarti Apple Pay vahendusel kõikjal, kus seda aktsepteeritakse. Kliendid saavad Apple Walletis oma Monese'i kaartide vahel valida sama lihtsalt kui Monese'i rakenduses.

Apple Pay seadistamine on lihtne. Kasutajad saavad ka edaspidi nautida krediit- ja deebetkaardi eeliseid ja hüvesid. Poodides saab Apple Payga maksta iPhone SE, iPhone 6 ja uuemate mudelite ning Apple Watchiga.

Turvalisus ja privaatsus on Apple Pays kesksel kohal. Kui kasutate krediit- või deebetkaarti koos Apple Payga, ei salvestata kaardi tegelikke numbreid seadmesse ega Apple'i serveritesse. Selle asemel määratakse kliendi seadmele ainulaadne krüptitud kontonumber, mis salvestatakse turvaliselt seadme turvaelementi. Iga tehing autoriseeritakse ühekordseks kasutamiseks mõeldud ainulaadse dünaamilise turvakoodiga.

Apple Pay võimalusega rakendustes ja veebisaitidel saavad kliendid kasutada online ostude tegemiseks mugavat Touch IDd või lihtsalt vajutada mobiiltelefoni küljel asuvat nuppu, et tuvastada end näotuvastussüsteemi Face ID abil. Apple Payga ei ole vaja täita käsitsi pikki kontovorme ega trükkida korduvalt sisse kauba kohaletoimetamise ja arvete üksikasju. Rakendustes või Safari operatsioonisüsteemis saab Apple Payga kaupade ja teenuste eest tasuda iPhone 6 või uuemate mudelite, iPhone SE, iPad Pro (5. põlvkond ja uuemad), iPad Air 2 ning iPad Mini 3 ja uuemate mudelitega. Apple Payd saab kasutada ka Safari veebilehitsejas pärast 2012. aastat toodetud macOS Sierra operatsioonisüsteemiga Maci mudelites. Makseid saab kinnitada iPhone 6 või uuemate mudelitega, Apple Watchi või uue MacBook Pro funktsiooniga Touch ID.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755