Autor: Indrek Kald • 10. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti mänguarendajad alustavad ametlikku koostööd

Baltimaade mänguarendajad kuulutavad välja ametliku koostöö ning püüavad tuua regiooni ülemaailmsed korporatsioonid.
Mullune mänguarendajate konverents Tallinnas.
Foto: IGDA Estonia

Homme algab Kultuurikatlas kahepäevane mänguarendajate konverents "GameDev Days 2019", mille käigus allkirjastatakse kokkulepe Eesti, Läti ja Leedu vahel ning tutvustatakse hiljuti loodud Balti mänguarendajate ühenduse tulevikuplaane.

Ühenduse Eesti haru projektijuhi Alisa Arno sõnul on Baltimaade mänguarendajate vahel juba ammu loodud sõprussidemed ning toimub aktiivne kogemuste vahetus. "Paari viimase aasta jooksul on valdkonna olulisemad tegijad Eestist, Lätist ja Leedust korrapäraselt kohtunud ja arutanud koostöö võimalusi, kusjuures sel konverentsil avaldame oma koostööplaanid ka ametlikult," kommenteeris ta.

Arno sõnul on tähtis meeles pidada, et suured maailmatasemel ettevõtted näevad meid ühtse regioonina, kuid sageli tuleb neil otsida partnereid igas nimetatud kolmes riigis eraldi. "See on küllaltki tülikas ja sageli on neil lihtsam meie turule üldse mitte tulla. Nad on ammu palunud meil ühineda ja lihtsustada nende tööd, esitades vaid ühe organisatsiooni kontaktandmed, mille kaudu on võimalik leida kogu vajaminev info," lisas Alisa Arno.

Mängutööstus on oma üle 135 miljardi dollarilise käibega jätnud ammu seljataha kinotööstuse ning saanud tänu nutitelefonidele mitte ainult laste, vaid ka täiskasvanute igapäevaelu osaks.

11. ja 12. aprillil koguneb Kultuurikatlasse ligi 700 maailma olulisema mänguarendusettevõtte esindajat, nende hulgas mängu "Angry Birds" loojad ettevõttest Rovio Entertainment, "World of Tanks" arendajad ettevõttest Wargaming, samuti arendajad stuudiost King, kes on kuulsaks saanud mänguga "Candy Crush Saga".

Kahe päeva jooksul arutavad mänguarendajad mängutööstuse viimaseid suundi, uusimaid tehnoloogiaid masinõppe ja kunstintellekti loomise valdkonnas, samuti jagatakse teistega oma edulugusid.

Konverentsi GameDev Days korraldab rahvusvahelise mänguarendajate assotsiatsiooni Eesti haru (IGDA Estonia) ettevõtte Creative Mobile ja ELi regionaalarengu fondi toetusel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474