Autor: Indrek Kald • 10. aprill 2019

Kaks Eesti IT-ettevõtet võitsid Norra äriauhinna

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist ning Eesti suursaadik Norras Janne Jõesaar-Ruusalu kuulutasid tänavuse Norra äriauhinna võitjaiks tarkvarafirmad Helmes ning Cybernetica.
Norra äriauhinna üleandmine tarkvarafirmadele ja Cybernetica.
Foto: Liisi Sepp

Norra-Eesti kaubanduskoja juhi Annely Särglepa sõnul antakse auhinnad ettevõtetele, mis on aasta jooksul kahe riigi ärisidemeid enim edendanud.

Kasvukategooria auhind läks Eesti ühele suuremale tarkvarafirmale Helmes, mis on viimased kolm aastat järjest suurendanud oma eksporti vähemalt poole võrra. "Helmes andis märkimiseväärse panuse Norra ettevõtete digitaliseerimisse. Näiteks viis Helmes Oslo Gardermoeni lennujaama kümned tuhanded parkimiskohad üle uuenduslikule kontaktivabale parkimissüsteemile," ütles Särglep.

Innovatsiooniauhinna võttis Cybernetica. "Žürii hindas nende puhul e-riigi teenuste arendamist, küberturvalisuse edendamist ning samuti tugevat eksporti. Norra vaatab digiteenuste arendamisel endiselt paljuski Eestile alt üles," selgitas Särglep.

Norra äriauhinda anti tänavu välja kolmandat korda. Žüriis olid kahe riigi suursaadikud, minister Rene Tammist, Norra-Eesti kaubanduskoja juhid ning ettevõtjad. Peale võitjate Helmese ja Cybernetica jõudsid tänavu finaali ka SleepAngel, Tieto ja Turnit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052