Autor: Indrek Kald • 12. aprill 2019

IT-tippudel palgatõus aastaga üle 10%

Kui parimate IT-juhtide palk on Eestis aastaga tõusnud 9%, siis tarkvaraarenduse tippudel 12%, selgus CVKeskus.ee ja Palgainfo Agentuuri enam kui 10 000 osalejaga tööturu-uuringust.
IT-sektoris on palk kerkinud kümnendiku võrra.
Foto: Pixabay

Oma ala parimatel info- ja kommunikatsioonitehnoloogia juhtidel on kümnendiku kõrgemalt tasustatud töötajate palgapiir 4170 eurot. Müügijuhtide palgatase, millest 90% töötasudest on madalamad ja 10% kõrgemad, on 3902 eurot, finantsjuhtidel 3832 eurot ja tarkvaraarendajatel 3818 eurot. Samas parimatel süsteemiadministraatoritel on palk aastaga kuue protsendi jagu hoopis langenud, 2653 eurole.

"Arvatavasti näeme kõrgepalgaliste talentide seas mitmeid IT-sektori ja müügi- ning ehituse valdkonna töötajaid seepärast, et antud ametitele on tänaselt tööturult väga keeruline asendajat leida. Seetõttu tuleb sobiva töötaja värbamiseks ka senisest kõrgemat töötasu pakkuda," ütles tööportaali CVKeskus.ee Baltimaade kommunikatsioonijuht Henry Auväärt.

"Kuigi töötasud on viimastel aastatel kiirelt kasvanud, on palgaga rahul kõigest kolmandik (35%) töötajatest ja see avaldab tööandjatele endiselt survet palgatasemete korrigeerimisel," lisas ta.

Kõrgest palgast Auväärti sõnul alati talentide meelitamiseks ei piisa. "Kui töötaja rahulolu tase on palgaga saavutatud, tuleb tema üleostmiseks teha juba märkimisväärne – uuringute järgi umbes 30%-line – ülepakkumine. Kuna paljud tööandjad ei suuda nii suure palgatõusuga kaasa minna, proovitakse suurendada ametikoha atraktiivsust nii paindlike töövõimaluste kui ka osaluse ja aktsiaprogrammidega," selgitas Henry Auväärt.

Kadri Seederi juhitav Palgainfo Agentuur küsitleb tööandjaid ning töötajaid ja tööotsijaid kaks korda aastas – kevadel ja sügisel. Mullu oktoobris Palgainfo Agentuuri ja CVKeskus.ee poolt korraldatud tööandjate tööturuküsitluses osales 505 tööandjat, novembris toimunud töötajate tööturu- ja palgauuringus 10 946 töötajat ning tööotsijat. Uuringus kajastuv brutotöötasu sisaldab nii põhitöötasu kui ka regulaarseid lisatasusid. Agentuuri uuringud on osalejate arvult kõige suuremad tööturu- ja palgauuringud Eestis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755