Autor: ITuudised.ee • 14. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti meeskond võitis USA küberkaitsevõistluse

13. aprillil toimund USA avatud Magic CTF küberkaitsevõistluse võitis Eesti meeskond. Kokku osales 30 meeskonda üle maailma ja lisaks esikohale saavutasid häid kohti teisedki Eesti meeskonnad.
Esikoha saavutanud Eesti meeskonda CyberSpike kuulusid Jasper Rebane (Pelgulinna Gümnaasium), Johannes Kadak (TTÜ Tartu Kolledž), Rao Zvorovski (Tartu Ülikool) ja Joonatan Jakobson (Laagri Kool).
Foto: TalTech

Eestist osales kokku 9 meeskonda. Võistlusel tegeleti kolmel tasemel krüpto jms ülesannetega, mis tuli lahendada nelja tunni jooksul.

Esikoha saavutanud Eesti meeskonda CyberSpike kuulusid Jasper Rebane (Pelgulinna Gümnaasium), Johannes Kadak (Tallinna Tehnikaülikooli Tartu Kolledž), Rao Zvorovski (Tartu Ülikool) ja Joonatan Jakobson (Laagri Kool). Neljanda koha sai Eesti meeskond Find the Flag, kuhu kuulusid Julian Dinovski (Tallinna Polütehnikum), Vjatšeslav Maspanov (Tallinna Polütehnikum), Ervin German Žitnikov (Tallinna Laagna Gümnaasium) ja Dmitri Plotnikov(Tallinna Laagna Gümnaasium).

USAs osalesid kohapeal ka Paide Hammerbacki Põhikooli kaks meeskonda (lauljad ja tantsijad), kes nägid esimest korda võistlusele saabudes Linuxit. Kokkuvõttes jäid ka nemad edukatele 15. ja 17. kohale, mis on algajatele väga hea tulemus.

Eesti meeskondi juhendasid ja osalemist korraldasid Aleksei Talisainen, Triin Muulmann, Birgy Lorenz, Oliver Kikas, Liia Opmann ja Marje Meenov. Eesti meeskondade osalemist toatas Carrol kogukond.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474