Autor: Indrek Kald • 18. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bolt tänasest saadaval ka Venemaal

Eestis asutatud transpordiplatvorm Bolt alustas täna tegevust Venemaal, käivitades esimesena teenuse viie miljoni elanikuga Peterburis.
Bolt käivitas teenuse viie miljoni elanikuga Peterburis.
Foto: Bolt

Bolti Kesk-ja Ida-Euroopa ärijuhi Jevgeni Beloussovi sõnul on Venemaa sõidujagamisturg kiirelt kasvamas. "Bolti käivitamine Peterburis laiendab valikut nii sõitjate kui juhtide jaoks ning muudab teenuse kättesaadavamaks ja usaldusväärsemaks," sõnas ta.

Bolt teeb Beloussovi kinnitusel hea meelega koostööd Venemaa linnadega, et lahendada kohalikke transpordiprobleeme. "Usun, et suudame Venemaa turul pakkuda sama kvaliteeti nagu rohkem kui kuuekümnes linnas üle Euroopa," lisas ta.

Peterburg on Istanbuli, Moskva ja Londoni järel Euroopa suuruselt neljas linn, mida mullu külastas kaheksa miljonit turisti.

Seni on Venemaa turgu domineerinud Yandex Taxi, mis omandas 2018. aasta alguses Uberi sõidujagamisäri Venemaal, Kasahstanis, Valgevenes, Aserbaidžaanis, Gruusias ja Armeenias.

Varem Taxify nime kandnud Bolti eesmärk on muuta linnades liikumine lihtsamaks, kiiremaks ning usaldusväärsemaks. 2013. aastal asutatud Eesti tehnoloogiaettevõtel on 25 miljonit kasutajat 30 riigis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474