Autor: Indrek Kald • 18. aprill 2019

Portugali äriseminar keskendus IT-le

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist avas eile pärastlõunal Lissabonis Portugali-Eesti äriseminari, mis keskendus digimajandusele ja innovatsioonile.
Rene Tammist kõnelemas Lissabonis äriseminaril.
Foto: Mattias Tammet

President Kersti Kaljulaidi riigivisiidil saatnud minister kutsus Eesti ja Portugali ettevõtjaid üles tegema koostööd ning leidma uusi kontakte või tugevdama juba olemasolevaid.

"Portugal on hetkel kiire kasvu faasis tehnoloogiaettevõtetele väga atraktiivne paik ja on hea meel näha, et siin on kanda kinnitanud juba kolm Eesti tehnoloogiaettevõtet," ütles Tammist.

Eesti ja Portugal kasutavad mõlemad elektroonilist ID-kaarti ja see loob tema sõnul suurepärased võimalused äri tegemiseks ja kaubanduse edendamiseks kahe riigi vahel. "Lisaks töötame praegu lahenduse kallal, mis võimaldaks Portugali ID-kaardi omanikul luua Eestis ettevõte ja vastupidi," kinnitas Tammist.

Lissabonis toimuv äriseminar on osa Portugali riigivisiidist ja selle eesmärk on edendada Eesti-Portugali ärisuhteid ja luua kontakte kahe riigi ettevõtete vahel. Kaasatud on ka 25-liikmeline Eesti äridelegatsioon, kus on esindatud nii IT valdkond, meditsiin, puidutööstus kui ka näiteks Eesti ehtekunst.

"Loodan, et siin visiidil tekib nii mõnegi Eesti ja Portugali ettevõtte vahel kokkupuutepunkte ning järgmisel visiidil on Lissabonis Eesti ettevõtete edulugusid juba rohkem," sõnas Rene Tammist.

Äriseminaril toimunud paneeldiskussioonil osalesid teiste seas ka Kersti Kaljulaid ja majandusministeeriumi IKT asekantsler Siim Sikkut. Koos arutleti Eesti ja Portugali e-riigi võimaluste ja arengu üle.

Minister Rene Tammist külastas ka Lissabonis tegutsevaid Eesti ettevõtteid: globaalseid pangandusteenuseid pakkuvat Moneset ja müügiprotsesside haldamise tarkvara pakkuvat Pipedrive’i.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755