Autor: Indrek Kald • 25. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaspersky: ELil pole meie vastu tõendeid

Vene andmeturbefirma Kaspersky Lab teatel kinnitas Euroopa Komisjon ametlikult, et "ei oma mingeid tõendeid Kaspersky toodete kasutamisega seotud potentsiaalsete probleemide kohta".
Kaspersky Labi asutaja Jevgeni Kasperski.
Foto: Kaspersky

"Teie lahendused on kasutamiseks ohutud – see on see, mida me oleme kuulnud mitu korda erinevatelt reguleerijatelt ja poliitikutelt. Mul on hea meel, et Euroopa Komisjon on samal arvamusel ja kinnitas seda avalikult," ütles Kaspersky asepresident suhetes riigiorganitega Anton Shingarev.

"Meie globaalne läbipaistvuse, andmete ümberpaigutamise ja läbipaistvuskeskuste käivitamise algatus töötab ning see on tõhus viis küberturbega tegelevale kompaniile tagada klientide ja reguleerivate organite usaldus. Samuti loodame, et Euroopa Komisjon aitab asjast huvitatud pooltel langetada põhjendatud otsuseid, mis ei põhine kuulujuttudel ja negatiivsetel avaldustel," lisas ta pressiteates.

Euroopa Komisjoni avaldus on vastus Euroopa Parlamendi liikme Gerolf Annemansi päringule, kes palus komisjoni vastata märtsis reale küsimustele, mis on seotud mullu 13. juunil vastuvõetud europarlamendi resolutsiooniga. Resolutsioonis nimetati Kaspersky lahendusi "ohtlikeks" ning "kahjutoovaiks".

2017 septembris käskis USA valitsus eemaldada kõigist oma arvutisüsteemidest Venemaa päritolu Kaspersky viirusetõrje, kuna see on sealse föderaalse juurdlusbüroo (FBI) andmeil seotud Vene julgeolekuteenistustega.

FBI on aastaid üritanud välja selgitada, kas Kaspersky teeb koostööd Vene sõjaväe ja luurega. Samuti kahtlustatakse, et vene luure võib selle kaudu saada ligipääsu töötavatele USA arvutitele. Kaspersky on kõiki süüdistusi eitanud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755