Autor: Indrek Kald • 25. aprill 2019

MKMi asekantsler tutvustas Hiinas e-teenuseid

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Kristi Talving tutvustas täna Hiinas Digital Belt and Road foorumil Eesti e-teenuseid ja kinnitas Eesti valmisolekut tihendada kaubavahetust ja ärisuhteid.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Kristi Talving Pekingis kõnet pidamas.
Foto: MKM

MKMi teatel teeb Eesti mitmekülgset koostööd Hiina valitsusasutuste ja erasektoriga kahe riigi majandussuhete edendamiseks. Traditsiooniliste valdkondade nagu tööstus ja turism kõrval saame üha enam rääkida e-lahenduste alasest koostööst ning e-kaubandusest.

"Hiina on suur ja Eesti ettevõtjatele suhteliselt avastamata turg, kuid ka Eestil on hoolimata meie väiksusest Hiinale pakkuda unikaalseid koostöövõimalusi," ütles Talving Pekingis foorumil peetud kõnes.

Hiina on viimastel aastatel jõuliselt arendanud erinevaid digitaalseid lahendusi näiteks panganduses ning finantsvaldkonnas. Kui Eestis on juba täna kõik tolli ja maksudega seotud tegevused elektroonilised, siis maksu- ja tolliamet on valmis töötama välja ka uusi lahendusi, et muuta piiriülene äritegemine veelgi lihtsamaks.

"Eestil on väga hea e-teenuste platvorm, mida saab kasutada näiteks uute turvaliste pangateenuste välja töötamiseks ja katsetamiseks," ütles asekantsler Talving.

"Eesti hea asukoht, mugavad e-lahendused, lisaks ka märkimisväärne hulk innovatiivseid tehnoloogiaettevõtteid ning juba toimiv koostöö Omniva ja Hiina kullerfirma SF Express vahel annaks Hiina ettevõtetele võimaluse jõuda Eesti abil rohkem kui 300 miljoni Euroopa kliendini ja see on suurepärane ärivõimalus ka meie ettevõtetele," sõnas Talving.

Siseturu asekantsler Kristi Talving osaleb Pekingis foorumil Digital Belt and Road, mille eesmärk on edendada Hiina rahvusvahelist digikoostööd.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755