Autor: Indrek Kald • 25. aprill 2019

Telia mobiililiitumiste arv ületas miljoni piiri

Selle aasta esimeses kvartalis ületas Telia Eesti mobiililiitumiste arv miljoni piiri, kasvades aastaga pea 70 000 võrra.
Telia esimese kvartali müügitulu kasvas eelmise aasta sama ajaga võrreldes 6%.
Foto: Telia

Märtsikuu lõpu seisuga oli Telial 1,003 miljonit mobiililiitumist, aasta varem samal ajal oli see number 934 000. Mobiiliteenuste vaates hakkas Telial esimeses kvartalis pakkuma kõnesid WiFi võrgus ehk VoWiFi teenust.

Lisaks miljonile mobiililiitumisele täitus Telial esimeses kvartalis teinegi ümmargune tähis – nimelt kasutab enam kui 100 000 Eesti inimest ja leibkonda kolme Telia põhiteenust ehk nii televisiooni-, mobiili- kui koduinterneti lahendust.

Telia Eesti juhatus esimehe Robert Pajose sõnul kajastub ettevõte aktiivne investeerimine ning uute võrkude ja digitaalsete kliendilahenduste arendamine ka majandustulemustes. "Tulemused näitavad, et võetud suund on õige ning kavatseme sama kurssi ka edaspidi hoida," märkis ta.

Telia esimese kvartali müügitulu ulatus 75,8 miljoni euroni, kasvades eelmise aasta sama ajaga võrreldes 6%. Ettevõtte ärikasum ulatus 26,1 miljoni euroni.

Teise suure Eesti telekomiettevõtte Elisa esimese kvartali käive langes kolm protsenti, ulatudes 40,4 miljoni euroni. Tele2 pole oma esimese kvartali tulemusi veel avalikustanud.

Telia interneti püsiühendus jõudis esimese kvartali lõpus 243 000 kliendini, olles aastaga 5000 kliendi võrra kasvanud. Telia jätkab interneti püsivõrgu uuendamist ja arendamist, mille käigus jõuab tänapäevane internetiühendus kümnete tuhandete kodudeni. Selle aasta esimeses kvartalis jõudis Telia internetiühendus 15 500 koduni.

Telia TV teenuse tellijate hulk ulatus märtsi lõpus 214 000 koduni, kasvades aastaga enam kui 10 000 võrra.

Eesti suurimas IT- ja telekomiettevõttes Telia töötab ligi 1800 inimest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052