Autor: Indrek Kald • 26. aprill 2019

Skype´i maja sai Microsofti logo

Kuigi Microsoft ostis Eestis loodud Skype´i juba kaheksa aastat tagasi, siis alles sel nädalal asendati Tallinnas Akadeemia teel asuva kontorihoone katusel Skype’i logo Microsofti omaga.
Tallinnas Akadeemia teel asuv kontorihoone sai Microsofti logo.
Foto: Microsoft

Microsofti Eesti arenduskeskuse juhi Tanel Ermi sõnul on see sümboolne muutus. "Tänu Skype´i edule ja siinsele tugevale meeskonnale on maailma juhtiv tehnoloogiahiid rajanud Eestisse oma arenduskeskuse. Skype´i pärand on jätkuvalt osa meie igapäevaelust, millele tuginedes oleme juba mõnda aega arendanud ka teistele Microsofti toodetele vundamenti," selgitas ta.

Microsofti Eesti arenduskeskuse põhifookus on intelligentne, pilveteenustel põhinev infrastruktuur, mis võimaldab miljonitel era- ja äriklientidel suhelda Skype´i, Skype for Businessi ja Microsoft Teamsi rakenduste kaudu.

Erinevalt Skype´i algaastatest on arendustegevus koondunud ümber pilvepõhiste mikroteenuste, mida kasutatakse Microsofti globaalses tooteportfellis ja tarkvaraarenduses laiemalt.

Märtsi lõpu seisuga kuulub Microsofti Tallinna ja Tartu meeskonda ligi 300 inimest. Toonane Microsofti tegevjuht Steve Ballmer külastas 2011. aastal kaks korda Tallinnas sama Akadeemia teel asuvat büroohoonet, et kohtuda ettevõtte juhtide ja töötajatega.

Skype´i tähendus on Eesti jaoks olnud märgiline. Skype oli esimene idufirma, kus tegutsesid Eesti insenerid ja arendajad ning millest kasvas välja miljardiäri. Paljud tänaste edukate idu- ja tehnoloogiaettevõtete eestvedajad said kogemusi ja tuule tiibadesse just Skype´ist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052