Autor: Indrek Kald • 26. aprill 2019

Tele2: mobiilivargused vähenevad

Tele2 kompenseeris mullu poole miljoni euro eest seadmekindlustuse juhtumeid, millest varastatud telefonid moodustasid vaid ühe protsendi.
Tele2 klienditeenindusdirektor Sirli Seliov.
Foto: Tele2

"Paar aastat tagasi oli selliseid juhtumeid märksa rohkem ning professionaalsed vargad isegi jahtisid teatud kindlaid kalleid telefonimudeleid. Paistab, et pikanäpumeeste elu on muutunud raskemaks ning ka varastatud kraami edasimüümine on keerulisem," selgitas Tele2 klienditeenindusdirektor Sirli Seliov.

Enim, 64% kindlustusjuhtumitest olid seotud purunenud ekraanidega. "Kui varasematel aastatel oli suur kahjutegur veekahjustused, siis mullu moodustasid sellised juhtumid vaid 6%. Kuna uued telefonid on suuresti veekindlad, siis ongi sellised kahjustused vaikselt hääbuv mure," rääkis Seliov.

Tele2 statistika kohaselt kompenseeris kindlustus mullu enim Samsungi, Huawei ja Apple´i seadmeid. "Kuna inimeste teadlikkus ja huvi mobiilikindlustuse vastu on kasvanud, siis suurenes kahjujuhtumite arv mullu võrreldes varasema aastaga 58%," lisas ta.

Tele2 kompenseeris 99% kõigist kindlustusjuhtumitest. "60% seadmeid oli võimalik taastada ning ülejäänud asendati uutega," selgitas Sirli Seliov.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052