Autor: Indrek Kald • 29. aprill 2019

Tartu tehnoloogiafirma kaasas 4,5 mln

Hollandi ettevõte investeerib Tartu biotehnoloogiafirmasse TBD-Biodiscovery 4,5 miljonit eurot, saades vastu 30%-lise osaluse.
Biotehnoloogiafirma TBD-Biodiscovery saab investoreilt 4,5 miljonit eurot.
Foto: TBD-Biodiscovery

Ettevõtte SEAL Investment B.V rahastuse näol on tegu kõigi aegade suurima välisinvesteeringuga Eesti biotehnoloogiafirmasse.

Ravimite toimeaineid arendava ja müüva ettevõtte juht Andrus Tasa rõhutas, et investeering sai võimalikuks ainult tänu pikaajalisele tööle rahvusvahelistel turgudel usalduse tekitamisega oma töö vastu. „Kvaliteet, korrektsus ja kompetents on sambad, millele tugineb ettevõtte tänane ja tulevane edu,“ sõnas ta.

Tartu Biotehnoloogia Pargis tegutseva TBD-Biodiscovery eesmärk on hõivata koos uute partneritega märkimisväärne koht Euroopa veterinaaria toimeainete turul. Näiteks võib tuua ravimi toimeainet, mida kasutatakse lemmikloomade reisiebamugavuste vältimiseks. Selle ravimi toimeaine aastane maailmaturu maht on 100 kuni 200 kg. TBD-Biodiscovery on selle toimeaine geneerilises sektoris turuliider, hoides enda käes 90% maailmaturust.

Osaühingus TBD-Biodiscovery töötab ligi 40 inimest, kellest kolmandikul on doktorikraad. 95% ettevõte teenustest ja toodetest eksporditakse. Suuremateks sihtriikideks on Holland, Saksamaa, Läti, Iisrael ja Lõuna-Korea.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755