Autor: Indrek Kald • 3. mai 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik lõi e-ehituse teemaveebi

Majandusministeerium käivitas e-ehituse teemaveebi, et aidata kaasa digitaalsete tehnoloogiate ja tööriistade rakendamisele ehitussektoris.
Eesmärk on viia Eesti ehitussektor 2030. aastaks Euroopa keskmisele tasemele.
Foto: eehitus.ee

"Ühelt poolt soovime uue keskkonna kaudu hakata sihtrühma teavitama e-ehituse arengutest ja selles valdkonnas toimuvast, teiselt poolt tahame pakkuda reaalset abi e-ehitust puudutavates standardites, regulatsioonides ja terminoloogias," selgitas MKMi digitaalehituse valdkonna juht Jaan Saar.

Teemaveebist leiab artikleid ehituse digitaliseerimisest Eestis ning juhtumiuuringud annavad ülevaate praegusest tasemest ja viiteid parimatele praktikatele. Juhendite sektsioonis asuvad nõuanded ja dokumendid, mis aitavad ehituse tööprotsesse arendada. Ühtlasi leiab teemaveebist infot e-ehituse kasude, sellega seotud lahenduste ja vahendite kohta ning materjale, mis aitavad valmistuda e-ehituse platvormile üleminekuks. Praktilist abi saab ka rahvusvahelisest sõnaraamatust.

"Digitaalehitusega seotud info on ehitusvaldkonnaga seotud inimeste vahel seni liikunud vaevaliselt ning mitmed asjaosalised leidsid, et ühtset veebikeskkonda oleks hädasti tarvis. Tegemist on kogu sektorit teenindava, pidevalt täieneva infoportaaliga, mida haldab MKMi ehitus- ja elamuosakond koostöös Digitaalehituse klastriga," selgitas Jaan Saar.

Ehitussektori digitaliseerimist on tema sõnul eeskätt vaja selleks, et tõsta Eestis kogu sektori tootlikkust. Digitaalehituse klastri eesmärk on tõsta Eesti ehitussektori tootlikkus 2030. aastaks Euroopa Liidu keskmise tasemeni, milleks peab sektori tootlikkus kasvama vähemalt kolm korda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474