Autor: Indrek Kald • 6. mai 2019

Atea sai Eestis ainsana Cisco kuldtaseme

AS Atea saavutas Eestis ainsana võrgulahenduste tootja Cisco partnerluse kuldtaseme, kulutades selleks üle kolme aasta.
Atea tegevjuht Ruslan Štšerbjuk.
Foto: Andres Raudjalg

Kuldtaseme andmisega kinnitab Cisco, et Ateal on Baltimaades kõige kõrgem kompetents nende toodete ja teenuste pakkumisel, sh konsultatsioon, lahenduste seadistamine ja haldus.

Atea tegevjuht Ruslan Štšerbjuki sõnul olid kuldtaseme partnerlusstaatuse saavutamisega seotud kõik Balti riigid. "Kuna Atea on osa suurest grupist, tegutsedes Baltikumis ja Põhjamaades, siis on meil alati võimalik vajadusel kasutada teiste riikide spetsialiste. Samas usume, et omades kollektiivis kõrgtasemel CCIE-sertifikaadiga inseneri, kelle sarnaseid Eestis on ainult mõned, on meil võimekus Eesti kliente professionaalselt nõustada just eesti keeles," märkis ta.

Kuldstaatus annab Štserbjuki sõnul Ateale võimaluse pakkuda teenust senisest kõrgemal tehnilisel tasemel. "Lisaks mitmete Cisco võrguprojektide teostamisele on Atea Eestis paigaldanud Cisco videokonverentsi serverilahenduse, mis on Baltikumis ainulaadne," selgitas ta.

Cisco Eesti juhi Lauri Makke sõnul ei ole kuldpartnerluse taseme saamine lihtne. Üheks tingimuseks on, et ettevõttes peab olema minimaalselt neli CCIE-sertifitseeritud inseneri.

"Kokku on taseme saavutamisega seotud 12 sertifitseeritud inimest. Protsessi käigus hinnati nii klientide tagasisidet kui ka asutuse kogemust varasemate projektide elluviimisel ja tehnilist võimekust pakkuda erinevaid Cisco lahendusi. Viimase sammuna läbis ettevõte auditi, mille tulemusel selgus, et tase on piisav Cisco kõrgeima partnerstaatuse omamiseks," kirjeldas Makke.

IT-teenuste ja terviklahenduste pakkuja Atea tegutseb Norras, Rootsis, Taanis, Soomes, Leedus, Lätis ja Eestis. Seitsmes riigis on kokku üle 7400 töötaja. Atea Eestis töötab 64 inimest ning asutuse mullune käive oli 25 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755