Autor: Indrek Kald • 8. mai 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google hakkab ise inimeste infot kustutama

Kui seni pidi igaüks ise oma Google´i otsingu- ja asukohainfo käsitsi ära kustutama, siis paari nädala pärast lubab ettevõte hakata seda inimeste eest automaatselt tegema.
Esialgu hakatakse soovi korral kustutama inimese veebikasutuse ajalugu.
Foto: pixabay.com

Esialgu hakatakse soovi korral kustutama inimese veebikasutuse ning asukoha ajalugu ning hiljem laieneb võimalus tõenäoliselt ka muudele Google´i teenustele.

Tele2 klienditeenindusdirektori Sirli Seliovi sõnul on Google´it sarnaselt Facebookile süüdistatud liigses isikuandmete kogumises ja salvestamises. "Google´i automaatse kustutuse funktsioon laseb inimestel valida kolme ja 18 kuu vahel, mille järel andmed kustutatakse. Automaatselt kustutatavad andmed hõlmavad Google´ile kuuluvaid veebilehti, Android-rakenduste kasutusinfot ning läbi Google´i otsingu ning kaardirakenduse kogutud teavet," selgitas ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474