Autor: Indrek Kald • 8. mai 2019

Google hakkab ise inimeste infot kustutama

Kui seni pidi igaüks ise oma Google´i otsingu- ja asukohainfo käsitsi ära kustutama, siis paari nädala pärast lubab ettevõte hakata seda inimeste eest automaatselt tegema.
Esialgu hakatakse soovi korral kustutama inimese veebikasutuse ajalugu.
Foto: pixabay.com

Esialgu hakatakse soovi korral kustutama inimese veebikasutuse ning asukoha ajalugu ning hiljem laieneb võimalus tõenäoliselt ka muudele Google´i teenustele.

Tele2 klienditeenindusdirektori Sirli Seliovi sõnul on Google´it sarnaselt Facebookile süüdistatud liigses isikuandmete kogumises ja salvestamises. "Google´i automaatse kustutuse funktsioon laseb inimestel valida kolme ja 18 kuu vahel, mille järel andmed kustutatakse. Automaatselt kustutatavad andmed hõlmavad Google´ile kuuluvaid veebilehti, Android-rakenduste kasutusinfot ning läbi Google´i otsingu ning kaardirakenduse kogutud teavet," selgitas ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052