Autor: Indrek Kald • 8. mai 2019

HITSA võõrustab Tallinnas suurt konverentsi

Juuni keskel toimub Tallinnas Euroopa suurim teadus- ja haridusvõrkude konverents, mida Eesti poolt võõrustab hariduse infotehnoloogia sihtasutus (HITSA).
Konverents TNC19 toob Tallinna ligi 800 IT-valdkonna esindajat.
Foto: tnc19.geant.org

16.-20. juunil Kultuurikatlas aset leidev konverents TNC19 toob Tallinna ligi 800 IT-valdkonna esindajat andmesidevõrkudest, ülikoolidest ja ettevõtetest, kinnitas HITSA taristu juht Kristina Lillemets.

"Sellise konverentsi korraldamine on meile suur au. Lisaks teeb mulle suurt heameelt, et esinemiskutse võttis vastu rahvusvaheliselt kõrgelt hinnatud küberturvalisuse spetsialist Merike Käo," lisas ta.

Ameerika-eestlane Käo töötas aastail 1993–2000 võrgulahenduste ettevõttes Cisco ning 2008–09 oli seotud ka Eesti tehnoloogiafirmaga Guardtime. Nüüd on Eesti juurtega küberturbeekspert ettevõtte Double Shot Security juht.

Lisaks Merike Käole on peaesinejate seas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Siim Sikkut, E-riigi Akadeemia asutaja ja valdkonnajuht Linnar Viik ning UbuntuNet’i asutaja ja tegevjuht Tusu Tusubira.

Konverentsi tänavune teema "Forging Digital Societies" lähtub tõdemusest, et arvutivõrkude toel saab luua ja arendada digitaalseid kogukondi. 21 sessiooni kestel käsitlevad eksperdid turvalisusstrateegiaid, riiklikke IKT poliitikaid ning kogukondade rolli nende kujundamisel. TNC19 ettekanded kantakse ka veebis üle.

Iga-aastane Euroopa teadus- ja haridusvõrkude konverents toimub tänavu 35. korda. Möödunud aastal Norras Trondheimis toimunud üritusest võttis osa 780 osalejat 73 maailma riigist.

HITSA on riigi, ülikoolide ja IT-ettevõtete koostöös loodud sihtasutus, mis toetab tehnoloogia tarka kasutamist hariduses, pakub õppetööd toetavaid teenuseid ja kvaliteetset taristut.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052