Autor: Indrek Kald • 8. mai 2019

Tartu maksab firmadele digitaliseerimise toetust

Tartu linnavalitsus eraldas kolmele firmale digitaliseerimise toetused. Abi saavad linnalt taotleda töötleva tööstuse alal tegutsevad ettevõtted.
Tartu tänavuses eelarves on digitaliseerimistoetusteks ette nähtud 60 000 eurot.
Foto: Raul Mee

OÜ-le B&W Metall ja ASile Kane Metall eraldati tootmise digitaliseerimise auditis välja toodud tegevusteks toetust 4600 eurot ja OÜ-le Sepa Rehv 5000 eurot.

Sellest aastast makstava digitaliseerimise toetuse eesmärk on kohalike tootmisettevõtete konkurentsivõime suurendamine digitaalsete lahenduste kasutuselevõtu abil.

Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul on eeskätt väiksemates ettevõtetes keeruline digitaliseerimisega alustada. "Loodame konkreetsete lahenduste elluviimist toetades selle esimese sammu astumise neile lihtsamaks teha. Kui esimesed ettevõtjad said toetust CAD/CAM süsteemide arendamiseks, siis nüüd said ettevõtjad toetust laomajanduse ja kliendihalduse süsteemide väljaarendamiseks. See näitab, et digitaliseerimiseks on mitmeid võimalusi," rääkis abilinnapea.

"Rõõm on tõdeda, et Tartu tootmisettevõtted mõistavad digitaliseerimise positiivset mõju. Hetkeseisuga on ligikaudu pool selleks aastaks kavandatud toetussummadest juba ettevõtetele eraldatud," lisas Tamm.

Digitaliseerimistoetust saavad taotleda töötleva tööstuse tegevusvaldkonnas tegutsevad ettevõtted, kelle asukoht äriregistri järgi on Tartus, tootmine võib aga toimuda nii linnas kui ka Tartu maakonnas. Toetuse suurus on kuni 5000 eurot ettevõtte kohta ning ettevõtte omafinantseering peab katma kuludest vähemalt 30 protsenti.

Toetuse saamiseks tuleb ettevõttel eelnevalt läbi viia digitaliseerimise audit, mis annab ülevaate kitsaskohtadest ja paneb paika nende lahendamise prioriteetsuse. Linnapoolne toetus ongi mõeldud auditis välja toodud tegevuste elluviimiseks.

Tartu linna tänavuses eelarves on digitaliseerimistoetusteks ette nähtud kokku 60 000 eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755