Autor: Indrek Kald • 9. mai 2019

Selgus Eesti IKT-sektori lemmiktööandja

Kantar Emori värskest info- ja kommunikatsioonitehnoloogia sektori maineuuringust selgus Eesti populaarseim tööandja IT-inimestele.
Kantar Emori uuringuekspert Lele Aak.
Foto: Powerhouse

Esikohale kerkis tänavu Transferwise, järgnevad üsna võrdsete tulemustega Skype/Microsoft, Pipedrive ja LHV pank. Suurima hüppe on teinud viimase kahe aasta jooksul müügijuhtimise tarkvara arendav Pipedrive, teised tippu kuuluvad tööandjad olid seal ka 2017. aastal, mil uuring esmakordselt läbi viidi.

Kantar Emori uuringueksperdi Lele Aaki sõnul näitab pingerida esmajoones seda, et IKT vallas pole tööandjatena ligitõmbavad üksnes n-ö traditsioonilised IT-firmad ja startup’id, vaid ka suured ettevõtted panganduse, telekommunikatsiooni ja infrastruktuuri vallas, nagu näiteks Telia, Eesti Energia ja Swedbank.

"Endiselt on väga atraktiivsed ka endas mitmesuguseid IT-ametikohti koondavad riigiasutused - siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus, registrite ja infosüsteemide keskus ja riigi infosüsteemi amet,“ märkis Aak.

"Sektoris toimuvad kiired muutused ja arengud - nii võib pingerea esikümnest leida lausa kolm ettevõtet, mida me 2017. aastal veel ei kaardistanudki: Starship Technologies, Taxify/Bolt ja Cleveron," lisas ta.

Nn traditsioonilistest IT-firmadest on kõrge eelistajate osakaaluga ka Nortal, jäädes napilt esikümnest välja.

Lele Aak ütles, et uuringu eesmärk oli välja selgitada IT-spetsialistide ootused tööandjatele. "Samuti reastasime IKT-sektori suuremad tööandjad ning ka teised infotehnoloogilisi töökohti pakkuvad suuremad ettevõtted lähtudes sellest, kui atraktiivsed ja mainekad nad IT-spetsialistidele tunduvad," selgitas ta.

Aaki kinnitusel toimib IT-vallas hea tööjõu nimel karm konkurents ja seega peavad ettevõtete juhid pakkuma lisaks korralikule palgale palju muudki. "Nii näiteks saab iga teine tarkvaraarendaja vähemalt kord kuus mõne otsepakkumise tööandja vahetamiseks," lausus ta.

"Juhid peavad pakkuma kõike seda, mida IT-spetsialistid neilt uuringu andmetel kõige enam ootavad – lisaks palgale töötajate väärtustamist ja neist hoolimist, mõnusat tööõhkkonda, paindlikkust töökorralduses, kaasaegseid tehnoloogiaid, põnevaid projekte ja muid erialaseid väljakutseid koos oma ala parimatega," lisas Aak.

Kantar Emor uuris 53 IT-töökohti pakkuva suurema ettevõtte mainet tööandjana. Küsimustele vastas 852 infotehnoloogiaspetsialisti üle Eesti. Partneriteks uuringu läbiviimisel olid CV-Online ja Latitude 59.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052