Autor: Indrek Kald • 10. mai 2019

AKI juhiks võib saada Pille Lehis

Justiitsminister esitab andmekaitse inspektsiooni peadirektori kandidaadiks Pille Lehise, kes viimased 14 aastat töötas maksu- ja tolliametis.
Pille Lehis töötab 2005. aastast maksu- ja tolliametis.
Foto: Erakogu

"Pille Lehis on võimekas juht, kelle pikaajaline kogemus maksu- ja tolliametis on andnud korraliku pagasi meeskonna ja ka protsesside juhtimises ning strateegilises planeerimises. Ühtlasi on tal tööalane kokkupuude nii andmekaitse- kui finantsvaldkonnaga ning tal on olemas ka rahvusvahelise koostöö kogemus," ütles Raivo Aeg.

"Olen enam kui kindel, et ta suudab oma senise kogemusega rikastada nii andmekaitse inspektsiooni sisemist kui ka piiriülest koostööd," lisas justiitsminister.

Lehis näeb peadirektori ametikohal oma olulisemate väljakutsetena andmekaitse inspektsiooni rolli tugevdamist ühiskonnas proaktiivsema suhtlemise ning teavitustegevusega, aga ka koostöö parandamist riigi, erasektori ja kodanikega.

Pille Lehisel on magistrikraad õigusteadustes Tartu ülikoolist ning tema tugevuseks on haldusõiguse ja avaliku sektori toimimise tundmine. Lehis töötas 2005-15 maksu- ja tolliametis juristina ning seejärel juriidilise osakonna juhina.

Riigikogu põhiseaduskomisjon arutab kandidaadi sobivust 14. mail. Heakskiidu korral esitab justiitsminister peadirektori ametisse nimetamise ettepaneku seejärel valitsusele.

Avaliku konkursi andmekaitse inspektsiooni peadirektori ametikohale korraldas riigikantselei juures tegutsev avaliku teenistuse tippjuhtide valiku komisjon. Peadirektori ametiaeg kestab viis aastat. Senine AKI juht oli Viljar Peep.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755