Autor: Indrek Kald • 16. mai 2019

Eestlastel välismaal üha suurem rändluse maht

Selle aasta esimese nelja kuuga on Elisa kliendid kasutatud välismaal üle poole möödunud aasta andmesiderändluse kogumahust, põhjuseks euroliidu survel alanevad tasud.
2017. aastal rakendunud ELi mobiilirändluse regulatsioon hakkas sidehindu alla tooma.
Foto: Pixabay

Andmeside tarbimine välismaal on hüppeliselt tõusnud alates 2017. aastal rakendunud Euroopa Liidu mobiilirändluse regulatsioonist. Elisa telekomiteenuste valdkonna juht Mailiis Ploomann sõnas, et kliendid on selgelt märku andnud, et nende jaoks on välismaal interneti kasutamine oluline.

Valdav osa Elisa klientidest käib välismaal paaril korral aastas. Enim külastatakse naaberriike nagu Soome, Rootsi, Läti, kuid populaarsed on ka Venemaa, Poola ja Saksamaa. Statistikast selgub, et kõige rohkem kasutatakse roamingut novembris, kus keskmiselt on märgata andmemahukasutuses kuueprotsendist tõusu.

"Käesoleva aasta andmete põhjal pole oodata ka roamingu kasutuse aeglustumist, sest esimese nelja kuuga on kasutatud välismaal üle poole möödunud aasta kogumahust," lisas Ploomann.

"Oleme järk-järgult lisanud klientide nutipakettidele Euroopas roamingu kasutuse võimalusi. Nii ei pea klient muretsema Euroopas reisides lisakulutuse pärast ja saab sõltumata asukohast olla mugavalt internetiga ühenduses," selgitas ta.

Elisa telekomiteenuste valdkonna juhi sõnul on lisaks pakettidele populaarsed ka internetipiletid, millega saab kasvõi kõikidesse seadmetesse päevaks, nädalaks võik kuuks ajaks reisimiseks mõeldud internetimahu soetada. Vaieldamatult populaarseim on Euroopa päeva- ja nädalapilet. Maist katavad Elisa internetipiletid kokku 110 sihtkohta üle maailma, tellitud piletit saab kasutada mitmes riigis korraga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755