Autor: Indrek Kald • 17. mai 2019

Riik maksab 200 000 digikultuuriaasta läbiviijale

Kultuuriministeerium kuulutas 2020. aasta digikultuuriaastaks, eraldades 200 000 eurot oma haldusala asutusele, kes on huvitatud iseseisvalt või koos partneritega digiaasta läbiviimisest.
Kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits.
Foto: Kultuuriministeerium
Aasta korraldatakse eesmärgiga, et uued põlvkonnad võtaksid omaks meie oma elava kultuuri ja pärandi ning digilahendused oleksid sellele toeks, teatas ministeerium.

"Kultuur peab kõigile soovijatele olema eelkõige kättesaadav. Digilahenduste nutikusest sõltub suuresti see, kas uued põlvkonnad võtavad omaks meie oma elava kultuuri ja pärandi. Lisaks vahetule kultuurikogemusele, mis on jäädavalt tähtis, peidab digimaailm endas lahendusi, mis toetavad kultuuri levikut," põhjendas ministeeriumi kantsler Tarvi Sits.

Teema-aasta eestvedaja on aastatega kujunenud tava kohaselt mõni valdkondlik organisatsioon, kellele tagatakse riigieelarvest lisarahastus 200 000 eurot. Selleks ootab kultuuriministeerium 7. juuniks ideekavandeid oma haldusala asutustelt, kes on huvitatud iseseisvalt või koos partneritega digiaasta läbiviimisest.

Kultuuriministeerium on järjepidevalt teema-aastaid korraldanud alates 2005. aastast. Aegade jooksul on tähelepanu pööratud kunstile, raamatutele, filmile, aga ka näiteks kultuuripärandile ning lastele ja noortele. Käimasolev 2019. aasta väärtustab laulu- ja tantsupidude ajalugu ning vaatab ka pidude tulevikku. Vaata teema-aastate kohta lähemalt siit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755