Autor: Mari Kõlli • 21. mai 2019

Anikin pööras palgaralli ettevõtte kasvuks

Eesti mõjukaima IT-juhi konkursi nominent, Pipedrive´i tehnoloogiajuht Sergei Anikin peab mullu kiire palgaralli survel tekkinud uut organisatsiooni struktuuri ja arendusprotsessi Pipedrive´is edukaks lahenduseks.
Pipedrive´i tehnoloogiajuht Sergei Anikin.
Foto: Jarek Jõepera

Eesti mõjukaima IT-juhi tiitli saaja kuulutatakse välja ja nominente tunnustatakse 22. mail IT- juhtimise aastakonverentsil.

Mida hindate oma senises töös kõige edukamalt lahendatud olukorraks?

Eelmise aasta alguses tekkis Eesti IT-tööturul kiire palgaralli. Oli palju inimeste liikumist ja see ei jätnud Pipedrive´igi puutumata. Selle olukorra lahendamine oli kogu meie organisatsiooni tegevus, minu osaks oli enamasti julgustamine.

Selle asemel, et lihtsalt palgaralliga kaasa minna, võtsime sammu tagasi ning üritasime aru saada, miks inimesed otsivad väljaspool meie maja uusi väljakutseid. Meeskond tuli analüüsi tulemusena välja uue organisatsiooni struktuuri ja arenduse protsessiga. Selle tulemusena suutsime parandada olukorda ja kasvukõverat õiges suunas pöörata.

Mida hindate oma senises töös kõige kriitilisemaks olukorraks? Kuidas see lahenes?

Kõige kriitilisemad olukorrad tekivad siis, kui meie teenus jääb kättesaamatuks meie klientidele sisemise vea või mõne riistvara probleemi tõttu. Neid tuleb aeg-ajalt ette, viimasel ajal vähem kui enne ja see on kõige parem mõõdik meie töö tulemusele.

Pole võimalik probleeme täielikult vältida, loeb kiirus, millega me neid tuvastame ja parandame. Samuti on oluline, et probleemide esinemiste vahele jäävad järjest suuremad vahed.

Millist rolli täidab tänapäeval organisatsioonis IT-juht?

IT-juhi roll tänapäeval on väga mitmekesine. Lisaks oma otsestele kohustustele tegeleda ettevõtte IT-strateegia määramisega peab IT-juht aru saama ärivaldkonna detailidest, osalema ettevõtte äristrateegia määramises, tegelema personali värbamisega ja arendamisega ning tutvustama oma ettevõtet väljaspool.

Mida peate oluliseks kolleegide ja koostööpartneritega eduka koostöö tegemisel?

Sügav arusaam teise osapoole vajadustest ja probleemidest, koos mõtlemine, empaatia, regulaarsed tagasisidestamise rutiinid, see kõik viib parema koostööni.

Eesti mõjukaima IT-juhi tiitli saaja kuulutatakse välja ja nominente tunnustatakse 22. mail IT- juhtimise aastakonverentsil 2019. Konverents keskendub tehnoloogia, äri ja inimeste juhtimise ühendamise teemale: kuidas olla leidlik, tark, tõhus, tuua ettevõttele tulu, kontrollida kulusid, saada aru tehnoloogiaspetsidest ja viia see keeruline teadmine lihtsalt tippjuhi ja reatöötajani.

Infot konverentsi kohta SIIN.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755