Autor: Indrek Kald • 23. mai 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiilimüük vähenes 11%, kuna telefonid on liiga head

Tänavu aprillis langes nutitelefonide müük Eestis mullusega võrreldes 11 protsenti, sest uuemaid telefone pole enam vaja nii tihti välja vahetada.
Enimmüüdud telefon aprillis oli Samsung Galaxy A7.
Foto: Samsung

Elisa telekomiteenuste valdkonna juhi Mailiis Ploomanni sõnul on müüdud telefonide hulga vähenemine ootuspärane. Viimasel paaril aastal toodetud nutitelefonid on niivõrd hea koostekvaliteediga, et kestavad pikemalt kui varasemalt - umbes kaks ja pool aastat - ja seega vahetatakse välja märksa hiljem, märkis ta.

"Lisaks on tootjad võtnud tõsisemalt ette tarkvara uuendamise ja nii võib ka paar aastat vanast telefonist leida näiteks ajakohase Androidi versiooni koos kõigi oluliste turvauuendustega," selgitas Ploomann.

Uuringufirma BRC Market Experts andmeil osteti aprillis üle 21 000 nutitelefoni, kokku 8,4 miljoni euro väärtuses. Seejuures kerkis nutitelefoni keskmine hind, mis tõusis aprillis mullusega võrreldes 41 euro võrra, 391 euroni.

Mobiiltelefonide TOP aprillis, BRC andmeil:

Samsung Galaxy A7 64GB

Samsung Galaxy J4 Plus 32GB

Huawei P20 Lite 64 GB

Samsung Galaxy A50 128GB

Nokia 105 (2017) Dual

Samsung Galaxy A40 64GB

Apple iPhone XR 64GB

Honor 9 Lite 32GB

Samsung Galaxy S9 64GB

Apple iPhone 7 32GB

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755