Autor: Indrek Kald • 28. mai 2019

Eesti arendab digikoostööd Kasahstaniga

Arendamaks muuhulgas kahe riigi tehnoloogiaalast koostööd, sõidab majandus- ja taristuminister Taavi Aas koos äridelegatsiooniga homme töövisiidile Kasahstani.
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas.
Foto: Liis Treimann

Aas rõhutas reisi eel koostöö vajadust Kasahstaniga digiteemade ja IT-vallas. "Siin näeme ohtralt võimalusi ja suurt potentsiaali ning koostööhuvi on väljendanud ka Kasahstan. Mitmed Eesti ettevõtted on huvitatud oma teenuste pakkumisest Kasahstanis," tõdes ta.

Kasahstan viib ellu programmi Digital Kazakhstan, mille eesmärkideks on majanduse digitaliseerimine, infrastruktuuri ja interneti leviku arendamine, avalike teenuste kvaliteedi tõstmine, e-kaubandus ja elanikkonna digioskuste arendamine.

Eesti on ministri sõnul huvitatud koostööst ka logistika valdkonnas, seeõttu tulevad Aasa sõnul jutuks online-kaubandusele jaotuskeskuste loomine Eestisse ja Hiina-Kasahstan-Eesti konteinerrongi marsruudi arendamine.

Eelmisel nädalal kinnitas valitsus Eesti ja Kasahstani valitsuste vahel loodava majandus-, teadus- ja tehnikakoostöö ühiskomisjoni Eesti-poolse koosseisu. Komisjoni hakkab juhtima minister Taavi Aas, esimest korda koguneb kahe riigi ühiskomisjon mai lõpus Kasahstani pealinnas Nur-Sultanis (varem Astana).

Ministriga lendavad kaasa logistika-, ehitus- ja IT-valdkonna ettevõtete esindajad. Lisaks külastab Aas 29.-31. maini toimuva visiidi käigus koos delegatsiooniga ka Usbekistani.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052