Autor: Indrek Kald • 31. mai 2019

387aastane Tartu ülikool saab esimese digiarengu juhi

1. juulist juhib Tartu ülikooli IT-osakonda Erkki Leego, kelle ülesanne digiarengu juhina on tagada kvaliteetne tugiteenus ja küberturve, kujundada ülikooli digiteerimisstrateegia ning selle elluviimist koordineerida.
IT-ettevõtja Erkki Leego asub tööle Tartu ülikooli.
Foto: Merle Värv

Äsja ametisse asunud ülikooli kantsler Kstina Vallimäe tegi Leegole ettepaneku kindla eesmärgiga pakkuda talle võimalust olla ülikoolis kogu digiteerimisprotsessi eestvedaja. Leego hakkab küll juhtima infotehnoloogia osakonda, kuid tema tööülesanded on sellest märksa laiemad.

"Ootame Erkkilt oskuslikku ja mõjukat IT-juhtimist ülikooli digiteerimistaseme tõstmisel, lisaks digikoostöö juhtimist ülikoolis ning selle tõhustamist suhetes ülikooli partnerite ja võrgustikega nii Eestis kui ka välismaal," lisas selgitas kantsler.

Leego kinnitusel otsustas ta ülikooli digiarengu juhi koha võtta vastu põhjusel, et peab just digilahenduste nutikat kasutamist tänapäevase organisatsiooni tõhususe tagamise peaküsimuseks.

"Infotehnoloogial on oluline osa talente väärtustava õpi-, töö- ja loomekeskkonna kujundamises. Digilahendused peavad tagama, et asjaajamine ei kurnaks ja et suurteks mõteteks jääks piisavalt aega," sõnas ta. "Ülikoolil on Eesti vanima ja suurima akadeemilise organisatsioonina võimalus ja kohustus olla teerajaja ka digiteerimise alal," lisas Leego.

Esimene töömahukas ülesanne on Leego sõnul tagada ülikooli rohkete digilahenduste toimimine suurepärase kasutajakogemuse pakkumine. "Edasi toovad digiarengu juhi ametisse põnevuse optimaalsete paberivabade töövoogude rakendamine, andmete väärikas kasutamine, personaliseeritus ja sündmuspõhised teenused," rääkis Leego.

Tema sõnul toob infotehnoloogiliste lahenduste laialdasem kasutamine kaasa suurema sõltuvuse nende kvaliteetsest toimimisest. Seetõttu peab toimepidevuse kavandamine ja haldamine olema digilahenduste kasutuselevõtu olemuslik osa.

"Ülikool on suur ja nüansirohke organisatsioon ning digiteerimine ei lähe siin lihtsalt. Mind veenis seda katsumust vastu võtma ülikooli juhtkonna tugev tahe olla digiteerimises teerajaja. Tartu ülikooli kõrgelennulist sihti ilmestab asjaolu, et ta on võtnud tippülikoolide U4-võrgustikus vastutuse Digi-Campuse teema eestvedamisel," märkis Leego.

2005. aastal asutas ta IT-konsultatsioonifirma Leego Hansson. "Jätkan Leego Hanssoni partnerina, tööd seal edasi ei tee ja pühendun 100% ülikoolile. Juhtimise andsin aasta tagasi üle uuele juhatusele, kes on hästi jätkanud Leego Hanssoni suunda olla parim partner ettevõtete infotehnoloogiliste arengute elluviimise juhtimisel," kommenteeris ta.

Erkki Leego on rohkem kui 20aastase kogemusega infotehnoloogia tippjuht ja ekspert. Ta on töötanud president Lennart Meri IT-nõuniku, riigikogu kantselei IT-osakonna juhi ja TÜ kliinikumi informaatikateenistuse direktori ametikohal ning konsultandina nõustanud rohkem kui 150 ettevõtet infotehnoloogia rakendamisel.

Leegol on magistrikraad informaatikas ning ta on andnud Tartu ülikoolis kasutatavuse ja infotehnoloogia strateegilise juhtimise loengukursusi. Ta on ka sertifitseeritud infosüsteemide audiitor (CISA).

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755