Autor: Indrek Kald • 3. juuni 2019

11 Eesti firmat osaleb tähtsaimal finantstehnoloogia üritusel

11 Eesti ettevõtet osaleb EASi korraldatud riikliku stendiga Euroopa suurimal finantstehnoloogia sündmusel sel nädalal Amsterdamis.
Eesti ühisstend Amsterdami finantstehnoloogia messil.
Foto: EAS

Eestist osalevad üritusel Money 20/20 Europe ettevõtted Bankish AS, EFTA Business Forecast OÜ, EstateGuru OÜ, EveryPay AS, Fitek AS, Icefire OÜ, Messente Communications OÜ, MindTitan OÜ, Mooncascade OÜ, SK ID Solutions AS ja Veriff OÜ.

Finantssektori esindusorganisatsiooni FinanceEstonia tegevjuhi Anu Müürsepa sõnul on TransferWise ja Monese Eesti finantstehnoloogia ettevõtted, mis rahvusvahelisel areenil enam tutvustamist ei vaja.

"Amsterdamis toimuv valdkonna suurüritus Money 20/20 on võimalus ka teistele Eesti ettevõtetele EASi toel ühise väljapanekuga ennast sektoris tutvustada, leida sobivaid kontakte ja seeläbi miks mitte kõndida tulevikus tippudega sama teed," selgitas ta messi olulisust.

Bankish osaleb teist aastat järjest Money 20/20 üritusel, et leida uusi kliente, tutvustada oma toodet ning vahetada ideid globaalsete tippudega. „"Eelmisel aastal saime palju rahvusvahelisi kontakte ja tagasisidet oma tootele. Kuna Eesti kui kiire tehnoloogia arenguga maa tekitab laiemat huvi, siis on ühisstendi koosseisus võimalik saavutada suuremat tähelepanu," rääkis Bankishi juhatuse liige Marek Piller.

Oma tehisintellektil põhineva tehingupettuste tuvastamise toote testimiseks ja tagasiside saamiseks kasutab messil võimalust ka tarkvara tootearenduse ja andmeteaduse ettevõte Mooncascade.

Messil on väljas ka uus pilvepõhine eelarvete koostamise ja jälgimise lahendus VeeRa, mida arendab EFTA Business Forecast OÜ. "VeeRa on viinud tänaseks suurema osa Eesti kohalike omavalitsuste finantsplaneerimisest uuele tasemele. EASi ühisstendil osalemine Amsterdamis annab meile suurepärase võimaluse leida koostööpartnereid üle maailma ning lisaks võimalike kliente erasektoris," rääkis EFTA Business Forecasti juhatuse liige Helika Parts.

Ameerikast alguse saanud Money20/20 on kasvanud globaalseks finantssektori kogunemispaigaks ning juba mitmendat aastat toimuvad üritused ka Euroopas ja Aasias. Eelmisel aastal osales Euroopa üritusel ligi 2000 ettevõtet ja üle 5000 külastaja, kellest pea neljandik olid tippjuhid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755