Autor: Indrek Kald • 3. juuni 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 ja Bite hakkavad Lätis-Leedus sidevõrke jagama

Tele2 allkirjastas täna mobiilioperaatoriga Bite Lätis ja Leedus sidevõrkude jagamise lepingu, mile alusel hakkavad ettevõtted jagama olemasolevaid sidevõrke ja sagedusi ning ehitama ühiselt välja 5G võrku.
Tele2 grupi president Anders Nilsson.
Foto: Peter Joensson

"Sidevõrkude jagamine on Tele2 jaoks olnud seni väga edukas mudel. Rootsis jagame kogu oma taristut, mis on meil võimaldanud maailmatasemel sidevõrku madalama kuluga arendada. Ühtlasi tegi see Tele2st kõige energiasäästlikuma operaatori riigis," ütles Tele2 president Anders Nilsson.

Lepingu järgi ühendatakse mõlemas riigis operaatorite raadio- ja ülekandevõrgud. Koostöö eesmärk on suurendada olemasolevate võrkude leviala ja jõudlust ning samal ajal vähendada võrgu- ning energiakulusid. Partnerlus annab võimaluse ehitada 5G võrk valmis ühiselt ning kiiremini ja oluliselt madalama kuluga kui mõlemad operaatorid seda eraldi suudaks.

Tele2 ja Bite ühisprojekti juhtkond ja nõukogu määratakse mõlema ettevõtte esindajatest.

Mõlemad osapooled saavad ühises projektis 50protsendilise osaluse. Võrkude ühendamine algab 2021. aastal ning 2023. aasta lõpuks jagavad Tele2 ja Bite Lätis ja Leedus kogu raadiovõrku, välja arvatud klientidele eraldi väljaehitatud lahendusi.

Kõigis muudes aspektides jätkavad ettevõtted toimimist konkurentidena. Lepingu sõlmimine Tele2 Eesti sidevõrke otseselt ei mõjuta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474