Autor: Indrek Kald • 12. juuni 2019

TalTechi konverentsi teemaks tehisreaalsus

Tallinna tehnikaülikoolis (TalTech) täna korraldatav küberturvalisuse konverents keskendub tehisreaalsuse võimalustele ja ohtudele.
Tehisreaalsus laiendab meie võimalusi teha paremaid otsuseid.
Foto: Pixabay

Korraldajate sõnul on küberturvalisuse väljakutsed osa infoühiskonna toimimisest ning tehisreaalsus laiendab meie võimalusi teha paremaid otsuseid juba lähitulevikus. Seda enam on kõikidel Eesti kodanikel oluline mõista valdkonnas toimuvat ning osata hinnata võimalikke ohukohti.

Konverentsi korraldaja, küberkriminalistika ja küberjulgeoleku keskuse teaduri Birgy Lorenzi kinnitusel on tagajärgedega tegelemisest olulisem ennetada probleeme ja teada, mida teha "kui midagi on juhtunud".

Tema sõnul on Eesti inimesed neutraalse tehnoloogia usku, aga kui me ei mõista, milliseid otsuseid kübermaailmas tehakse, siis on see oht julgeolekule. Lorenz lisas, et kui tehisreaalsus on juba kohal isesõitva auto või pakiroboti näol, siis edaspidi suudame oma elus teha paremaid otsuseid kasutades suuri andmemahte. See võib puudutada tervishoidu, riigivalitsemist või targa linna teenuseid.

Konverentsi esinejate hulgas on Andrus Padar kaitseliidu küberkaitseüksusest, tarkvarateaduse professor Tanel Tammet, Tallinna Ülikooli loodus- ja terviseteaduste instituudi spordibioloogia professor Kristjan Port ning Marily Hendrikson StartUp Estoniast. Hilisemas paneelvestluses diskuteerivad Eneken Tikk (TalTech), Henrik Roonemaa (Geenius), Lauri Tankler (riigi infosüsteemi amet) ja Kristin Ehala (SIFR), kuidas tehisintellekti tulek küberkaitset ja ühiskonda mõjutab.

TalTechi Mektorys toimuva konverentsi avavad IT-teaduskonna dekaan Gert Jervan, kaitseministeeriumi õigus- ja haldusküsimuste asekantsler Erki Kodar ning Maarja Kirtsi Eesti interneti sihtasutusest.

Küberkonverentsil viiakse ellu projekti "Targalt internetis V" raames ja selle läbiviimist toetab Euroopa Komisjon.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052