Autor: Indrek Kald • 14. juuni 2019

Cleveroni tudengid hakkavad arendama isejuhtivat autot

Robootikatarkvara arendust õpetava Cleveroni akadeemia tudengid hakkavad Viljandis praktikana arendama maailmas ainulaadset isejuhtivat robotkullerit.
Cleveroni arendatav robotkuller.
Foto: Cleveron

Sügisel algavas programmis on akadeemiline kõrgharidus tugevalt läbi põimitud praktilise õppega. "Alustame väiksemast hobielektroonika programmeerimisest, robootikakomplektidest ja lõpetame päris isejuhtiva autoga, mille eesmärk on vedada pakke ning millesse juht ei istu," selgitas Cleveroni iseliikuvate robotite tiimi juht Mart Roht.

Tudengid saavad praktika läbimiseks eraldi pikaajalise projektiülesande – kolme aastaga tuleb Cleveroni mentorite toel luua meeskonnaga isesõitev robotkuller.

Akadeemiaga ühineb ka Milrem Roboticsi teadus- ja arendusdirektor ning Tartu ülikooli kosmose- ja kaitsetehnoloogia professor Mart Noorma, kelle rolliks jääb tudengite toetamine ning nõustamine.

"Haridus on ühiskonna selgroog ning löön alati hea meelega kaasa sellistes projektides, mis annab võimaluse nutikaid noori arendada ja inspireerida," kommenteeris Noorma.

Cleveroni ja ettevõtluskõrgkooli Mainor koostööna rajatud Cleveroni akadeemiasse võetakse vastu 20 robootikatarkvara arenduse huvilist. Kolmeastase õppekava lõpetanud saavad nii rakenduskõrghariduse kui ka reaalse töökogemuse. Tudengeile makstakse stipendiumi, majutus ja lõunasöök on tasuta. Sisseastumisavaldusi saab esitada 30. juunini.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755