Autor: Indrek Kald • 19. juuni 2019

Elektroonikatööstuse liit sai kuus uut liiget

Elektroonikatööstuse ettevõtteid koondava erialaliiduga ühinesid valdkonna kuus olulist tegijat: tehnoloogiafirmad Cleveron ja Superhands, insenerbürood Tehnolabor ja Hoob, elektrimaterjalide hulgimüüja ESD-Center OÜ ja elektroonika tootmiskorraldust õpetav Tallinna tehnikakõrgkool.
Eesti elektroonikatööstuse liidu juht Arno Kolk.
Foto: Erakogu

Liidu juhi Arno Kolgi sõnul on nende eesmärgiks toetada nii elektroonikavaldkonnas alles alustavaid ettevõtteid kui ka aidata loodud võrgustiku abil ekspordis edasi suuri tegijaid. "Tipptegijate lisandumine liikmete ridadesse on suureks tunnustuseks ja võimaluseks meie kompetentsid järgmisele tasemele viia," märkis ta. Kolgi sõnul kuulub koos uute tulijatega liitu 65 kodumaist elektroonikatööstuse tegijat.

Cleveroni juhi Arno Küti sõnul otsustasid nad liituda valdkonna teiste tegijatega ekspordile mõeldes. "Eesti päritolu ei sega ühelgi ettevõttel välisturgudele jõudmast, kuid ühiselt toimetades jõuab kiiremini kaugemale. Oma valdkonna edumeelsete ettevõtete ühendused, just nagu Eesti elektroonikatööstuse liit, on väga hea koht, kus vahendada kontakte, jagada kogemusi ja põrgatada ideid," selgitas ta.

"Eesti elektroonikatööstus on maailmatasemel ja seetõttu on ka elektroonikatööstuse liit hea platvorm ettevõtete omavahelise koostöö arendamiseks," lisas Cleveroni juht ning asutaja Arno Kütt.

Lisaks liitus elektroonikatöösturitega tõusev tehnoloogiaettevõte Superhands, mis toodab monitooringseadmeid SuperSpot, mis päästavad miljoneid RMK istikuid. Nimelt kaitseb Virumaalt alguse saanud ettevõtte lahendus istikuid öökülmade eest, mõõtes pidevalt istikute juures olevat õhutemperatuuri ja teavitades riigimetsa majandamise keskuse töötajaid reaalajas istikute juures olevast temperatuurist.

Samuti liitusid elektroonikatööstuse erialaühendusega inseneribürood Tehnolabor ja Hoob. Neist esimene tegeleb telemaatika, aga ka lennukitööstusega ja teeb koostööd suurtegijatega nagu Airbus. Teine projekteerib tootmise automatiseerimist ning valmistab tootmisseadmeid.

Viiendaks liitujaks on Rootsi tuntud elektroonikatööstuse seadmete ja materjalide hulgimüüja ESD-Center esindusettevõte Eestis ja kuuendaks Tallinna tehnikakõrgkool, mis koolitab välja tulevasi elektroonikatööstuse tootmiskorraldajaid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755