Autor: Indrek Kald • 21. juuni 2019

Rahaministeeriumi IT-keskus sai uue juhi

Aprilli keskpaigast rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskuse (RMIT) direktori ülesandeid täitnud Meelis Riimaa alustab 1. juulist tööd keskuse juhina.
Rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskuse direktoriks saab Meelis Riimaa.
Foto: Annika Metsla

Riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnul on RMITil oluline roll riigi e-teenuste arendamisel. "Riigireformi eesmärkide saavutamine ei ole võimalik ilma tugevate ja kvaliteetselt toimivate kesksete IT-asutusteta," rõhutas Aab.

"RMIT on seni näidanud häid tulemusi eelkõige maksu – ja tolliameti IT-süsteemide arendamisel ja e-teenuste toetamisel, ees on ootamas ka mitmeid tõsiseid väljakutseid muudes valdkondades. Uue juhi senised kogemused asutuses töötamisel on kindlasti abiks nii uutele väljakutsetele lahenduste leidmisel kui ka uute projektide elluviimisel," sõnas Aab.

Meelis Riimaa kinnitusel on tema esmane fookus direktorina jätkata asutuse klientide stabiilse ja jätkusuutliku partnerina. "Muudatused, mis seni on tehtud RMITi kui organisatsiooni kasvul ning teenuste laiemal pakkumisel, vajavad nüüd juurutamist. Oleme viimasel kahel aastal märkimisväärselt kasvanud ja on näha jätkuvat vajadust heade IT-spetsialistide osas, mistõttu peame pingutama ka tööandjana," märkis ta.

"Minu hinnangul on meil vaja teenuste kvaliteedi tagamisel eeskätt äripoole vajaduste enamat teadvustatud tajumist ning paindlikkust," lisas Riimaa oma plaane asutuse juhina tutvustades.

Meelis Riimaa töötas aastail 2000-12 maksu- ja tolliametis, sh infosüsteemide arendusosakonna juhina. RMITis töötab ta alates keskuse loomisest 2012. aastat, olles ka üks RMITi loomise võtmeisikuist.

RMITis on ta töötanud infosüsteemide arendusosakonna juhatajana ning viimati direktori asetäitjana. Riimaa on täitnud RMITi direktori ülesandeid alates aprilli keskpaigast, peale senise direktori Margus Noormaa siirdumist RIA peadirektoriks.

Riimaa on lõpetanud Tallinna tehnikaülikooli arvuti- ja süsteemitehnika eriala 2002. aastal.

RMIT toetab rahandusministeeriumi valitsemisala asutusi nii töökohateenuste kui spetsiifiliste rakenduste arendamisel ja ülalhoiu pakkumisel. RMITi suurimad kliendid on maksu- ja tolliamet, statistikaamet, riigi tugiteenuste keskus, rahandusministeerium ja kultuuriministeerium koos oma valitsemisala asutustega, samuti üle Eesti loomisel olevad riigimajad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052