Autor: Indrek Kald • 28. juuni 2019

Krüptorahaga kauplemine Eestis kõigi aegade rekordtasemel

Krüptorahaga kauplemine on Eestis kõigi aegade rekordtasemel ning populaarseim valuuta on siinsete investorite hulgas Bitcoin. Tehingute mahtude põhjal on Bitcoini edumaa järgnevate krüptovaluutade ees mäekõrgune.
Eesti investorite eelistatuim krüptovaluuta Bitcoin.
Foto: Pixabay

"Mai ja juuni näitavad selgelt, et korrelatsioonis Bitcoini enda hinnaga on krüptovaluutade hinnavahelepingute kauplemismahud teinud läbi rekordkasvu. Praegune investorite huvi krüptovaluuta vastu ületab isegi 2017. aastat, mil Bitcoini hind viimati rekordeid purustas," ütles rahvusvahelise internetipõhise kauplemisteenuse pakkuja Admiral Markets AS Eesti regiooni juht Sander Lõhmus.

Eesti investorite eelistatuim krüptovaluuta Bitcoin andis juunis 80% Admiral Marketsi krüptoraha hinnavahelepingute kauplemistehingute kogumahust. Sellele järgnevad Bitcoin Cash, Litecoin ja Ripple, mille kõigi mahud moodustavad kogu krüptoraha portfelli tehingutest võrdselt 5%.

"Enamik inimesi mäletab krüptovaluutaga seotult eriti hästi Bitcoini suurt tõusu 2017. aastal ning sellele järgnenud üüratut kukkumist 2018. aastal. Sel aastal on Bitcoin teinud korraliku taastumise. Praegune krüptovaluutade võidukäik on kauplejates ja investorites tekitanud uut lootust ja aktiivsust," lisas Lõhmus.

Admiral Markets on rahvusvaheline finantsteenuste kaubamärk, mille alt pakutakse klientidele Forex ja hinnavahelepingute (CFD) võimendatud veebipõhist kauplemisteenust börsivälisel turul ning ka börsil noteeritud instrumente. Alates asutamisest 2001. aastal on Admiral Markets oma haaret pidevalt laiendanud ning tegutseb täna kohalikule regulatsioonile alluvate ettevõtete kaudu terves maailmas.

Admiral Markets Group AS on oma reguleeritud investeerimisühingutest tütarettevõtete kaudu füüsiliselt esindatud 16 riigis ning omab kliendiportfelli enam kui 120 riigis. Admiral Marketsi võlakirjadega kaubeldakse Tallinna börsil.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052