Autor: Indrek Kald • 3. juuli 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnopoli idufirmade inkubaator laieneb üle Eesti

Idufirmasid kasvule aitav Tehnopol Startup Inkubaator pakub koos nelja koostöökeskusega sügisest ettevõtetele arenguprogramme ka Pärnus, Viljandis, Võrus ja Kuressaares.
Tehnopoli Startup Inkubaatori juht Martin Goroško.
Foto: Andres Haabu

"Startupid ei teki ainult Tallinnas ja juba täna on meil programmis mitmeid ettevõtteid, mille tootmine või juhtimine asub näiteks Saaremaal, Tartus või mujal. Koostöökeskuste abil jõuame nüüd lähemale ka neile startuppidele, mis on idee faasist välja kasvamas ja soovivad suuremal määral toote või teenuse arendamisele keskenduda. Saame neile pakkuda nii väärt koolitusi kui ka tipptasemel mentoreid," ütles inkubaatori kogukonnajuht Triin Ilves.

Koolitused on suunatud alustavatele või juba tegutsevatele tiimidele, kes tahavad saada praktilisi teadmisi ja oskusi müügi- ja äriarendustegevustest, investeeringute kaasamisest ja välisturgudele sisenemisest.

Sügise jooksul toimuvad erinevates linnades vastuvõtupaneelid ja infoüritused, koolitused ja kogukonnakohtumised. Kohalikul tasandil aitavad tegevusi läbi viia Forwardspace Pärnus, Edukontor Kuressaares, StartUp Viljandi Viljandis ja Kagu-Eesti Innovatsioonikeskus Võrus.

Samuti loob ühendatud inkubatsiooniteenuse regionaliseerimine võimaluse võimendada kohalike koostöökeskuste juba pakutavaid teenuseid või ühendada jõud koostegevustes. Nii on võimalus kohandada näiteks kogukonnaüritusi ja koolitusi vastavalt kohalike idufirmade vajadustele, kaasates sealjuures kõrgetasemelisi eksperte ja mentoreid.

"Kuressaare Edukontor ootab põnevusega ühisprojekti tegevusi, et õppida projektipartnerite kogemustest ning inspireerida ja koolitada Saaremaa tänaseid ja tulevasi ettevõtjaid. Usume, et koostööst Tehnopoliga sünnib Saaremaa jaoks midagi põnevat ja kestvat," ütles Edukontori kaasasutaja Marjana Luist.

Projekti rahastatakse Startup Estonia programmi raames Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474