Autor: Indrek Kald • 4. juuli 2019

Idufirma Shipitwise lõpetas tegevuse

Rahastajailt üle poole miljoni euro kogunud logistikaala idufirma Shipitwise teatas täna tegevuse lõpetamisest, kuna sektor polevat nende pakutavaks innovatsiooniks veel valmis.
Shipitwise´i tiim kevadel 2016, mil nad läksid Funderbeami raha kaasama.
Foto: Shipitwise

"Pärast nelja aastat püüdmist muuta viisi, kuidas inimesed kogevad logistikat, tunnistame lõpuks, et oleme selles mängus liiga vara. Vähemalt 2-5 aastat, kui mitte rohkem," seisab ettevõtte blogipostituses.

Pärast seda, kui olime püüdnud mõnda aega integreerida oma tarkvara igasuguste logistikaettevõtetega - edutult - otsustasime oma tegevuse peatada, teatas Shipitwise.

Postitus lõppeb üleskutsega investoritele, logistikafirmadele ning iduettevõtetele, et kui keegi on huvitatud Shipitwise´i loodud tarkvarast, võtku ühendust ettevõtte kaasasutaja Aleksander Ganseniga.

Nagu kirjutas Facebookis ettevõtte üks loojaid Olari Miiter, pole põhjust olla kurb. "Me jätkame uute ideede ja suure kogemustepagasiga. Olen väga tänulik inimestele, kes meid aitasid ja toetasid," märkis ta.

Shipitwise loojad olid 2015. aasta alguses lisaks ka Anna Medjanskaja ja Ragmar Saksing. Firma muutis 2017. aastal esialgset suunda, lõpetades eraisikuist klientide teenindamise ning võttes suuna logistikatarkvara pakkumisele.

Enam kui nelja-aastase tegevuse jooksul kaasas Shipitwise investoreilt - sealhulgas kolmel korral ühisrahastusplatvormi Funderbeam kaudu - üle poole miljoni euro.

Üks nende rahastajaid oli ka Angry Birdsi loonud firma Rovio endine arendusjuht Peter Vesterbacka, kes nüüd tegeleb Tallinna-Helsingi tunneli loomisega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052