Autor: Indrek Kald • 5. juuli 2019

ADM võitis taas Suurbritannia pilveteenuse hanke

Eesti ettevõte ADM Cloudtech võitis juba teistkordselt Suurbritannia valitsuse pilveteenuste raamhanke ja kui eelmisel korral vaid tugiteenuste kategoorias, siis seekord juba kõigis kolmes.
ADM Cloudtechi juht Klemens Arro.
Foto: ADM

ADM Cloudtech esitas pakkumise raamhanke kõikides kategooriates – pilveteenuste hosting, tarkvara ja tugiteenused – ning tunnistati neis kõigis ka võitjaks. Seetõttu lisati Eesti firma Suurbritannia riiklikku andmebaasi, mis võimaldab edaspidi automaatselt ja lihtsustatult osaleda riiklike pilveteenuste hangetel.

"See on meie jaoks teine kord osaleda Suurbritannia valitsuse pilveteenuste hankel. Kui eelmisel korral võitsime tugiteenuste kategoorias, siis seekord juba kõigis kolmes. See käib käiskäes meie laienemisstrateegiaga, mille raames oleme avanud Londonis esinduse, palganud sinna töötajaid ning sõlminud mitmeid teenuselepinguid sealsete ettevõtetega," selgitas ADM Cloudtechi juht Klemens Arro.

"Nüüd saame ka öelda, et oleme üks Inglismaa valitsuse eelistatud partneritest kõikides pilvetehnoloogia kategooriates," lisas ta.

Arro sõnul tähendab võit ADM Cloudtechile ühelt poolt uusi ja suuremaid ärivõimalusi Suurbritannias, aga mitte ainult. "Meie jaoks on UK valitsusasutustele teenuse osutamine ühelt poolt väga oluline samm Cloudtechi laienemisel Euroopas, kuid teisalt tähendab see ka senisest suuremat vastutust," kinnitas ta.

Suurbritannia valitsuse 2013. aastal algatatud poliitika Government Cloud First kohustab sealseid valitsusasutusi IT-teenuste hankimisel kõigepealt alati kaaluma avalikke pilveteenuseid ja alles seejärel teisi võimalusi. Hankeprotsessi lihtsustamiseks korraldatakse raamhankeid, kus saavad osaleda kõik selleks kvalifitseeruvad teenuseosutajad. Viimase pilveteenuste raamhanke, mille tulemused avalikustati 2. juulil, võitis Eesti ettevõte ADM Cloudtech.

2012. aastal algatatud pilveteenuste programmi UK Government G-Cloud eesmärk on lihtsustada Suurbritannia valitsusasutuste pilvandmetöötlusega seotut IT-hangete korraldamist. Selle raames korraldatakse raamhankeid, milles edukaks osutunud pakkujad koondatakse andmebaasi, mis on peamine keskkond, kust Suurbritannia avaliku sektori organisatsioonid pilvetehnoloogia teenuseid hangivad.

ADM Cloudtech, mis kuulub 1997. aastal asutatud ADM gruppi, on spetsialiseerunud Amazoni, Google´i ja Microsofti pilvetehnoloogiatele. ADMi kliendid on tuntud Eesti ja rahvusvahelised organisatsioonid Hewlett-Packard, Bosch, Siemens, Amnesty International, G4S, Coop, Swedbank, Amserv, SK ID Solutions jne.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755