Autor: Indrek Kald • 11. juuli 2019

Helmes tegi rekordkäibe ja -kasumi

Eesti ühe suurema tarkvaraettevõtte Helmes mullune käive oli viiendiku võrra suurem kui aasta varem. Ärikasum kasvas pea poole võrra.
Helmese asutaja Jaan Pillesaar ettevõtte kontoris Ülemiste Citys.
Foto: Andres Haabu

Jaan Pillesaare suuromanduses Helmese müügitulu ulatus eelmisel aastal 31,3 miljoni euroni. Ettevõtte kulumieelne ärikasum (EBITDA) suurenes aastaga 46 protsenti, 4,7 miljoni euroni.

Helmese juhatuse liikme Andres Kaljo sõnul oli eelmine aasta ettevõtte jaoks läbi aegade edukaim. "Ekspordikäive kasvas eelmise aastaga 50% ning see on ühtlasi ka peamine käibe ja kasumi kasvu põhjus. Ootame ka tänavu nii käibe kui ekspordimahtude jätkuvat suurenemist," sõnas ta.

Ettevõtte ekspordikäive oli mullu 19,3 miljonit eurot, moodustades 62% kogumüügist. Helmese suurimad eksporditurud olid Šveits, Soome, Saksamaa, Norra, Prantsusmaa, USA ja Rootsi.

"Eelmisel aastal oli Helmese jaoks kõige olulisem tehing 250 töötajaga rahvusvahelise tarkvarafirma SolbegSofti omandamine, millega siseneti ühtlasi ka USA turule. Tehing toimus aasta lõpus ja seega majandustulemustele suurt mõju veel ei avaldanud," sõnas Kaljo.

"Tehingu tulemusel suurenes märkimisväärselt ettevõtte võimekus suuremahulisi projekte teostada ning koos oleme juba ka mitmete uute suurte rahvusvaheliste klientide usalduse võitnud," lisas ta.

Helmes grupi ettevõtete töötajate arv ületas 600 inimese piiri ning kasv on jätkunud ka sel aastal. Kuigi Eesti turul on ettevõte IT-sektoris üks suuremaid tööandjaid, paikneb enamik Helmese töötajatest juba väljapool Eestit. "Nii töötajate kui klientide perspektiivis on lihtsam kasvada suurematel välisturgudel," selgitas Andres Kaljo.

Helmes teatas eelmisel aastal, et käivitas optsiooniprogrammi, millega kaasas enam kui sada töötajat ettevõtte uuteks aktsionärideks. Optsiooniprogrammiga liituvad uued töötajad ka käesoleval aastal.

Tarkvarafirma Helmes olulisemateks klientideks on rahvusvahelised organisatsioonid ja ettevõtted nagu OECD, Kühne+Nagel, SEB, Telia jt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755