Autor: Indrek Kald • 16. juuli 2019

Levira ei vaidlusta ERRi otsust kasutada Läti TV teenuseid

AS Levira võttis tagasi avalduse riigihangete vaidlustuskomisjonile, milles palus uurida rahvusringhäälingu otsust mitte korraldada laulu- ja tantsupeolt ülekannete tootmiseks hanget ning tellida teenus kogemuste vahetamise eesmärgil Läti Televisioonilt.
ERR tellis laulu- ja tantsupeolt ülekannete tootmise kogemuste vahetamise eesmärgil Läti Televisioonilt.
Foto: Julia-Maria Linna

"ERR on Levira hea koostööpartner mitmes valdkonnas ning peale õnnestunud laulu- ja tantsupidu ning vaatajateni jõudnud teleülekandeid ei pea me mõistlikuks hankevaidluse jätkamist," kinnitas Levira juht Tiit Tammiste.

"Oleme juba nii ERRile kui ka riigihangete järelevalvega tegelevate asutustele väljendanud oma rahulolematust seoses ülekannete korraldamisega ning loodame, et edaspidi tellib ERR ülekandeid vastavalt raamlepingu tingimustele," lisas ta.

Levirale oli arusaamatu ERRi otsus, miks telliti tänavuse üldlaulupeo ja -tantsupeo teleülekannete tootmine nii, et mindi mööda riigihankega leitud raamlepingupartneritest, sh Levirast. Levira esitas 12. juunil rahandusministeeriumile järelevalveteate ERRi tegevuse seaduslikkuse kontrollimiseks seoses telesaadete välitootmise teenuse tellimisega, mille osas rahandusministeerium menetlust ei alustanud.

Tiit Tammiste sõnul lubab Eesti riigihangete süsteem riigiettevõtetel väga selgelt defineerida oma vajadused ja hankida teenust, mida nad vajavad. "Bartertehing raamlepingut mitteomava LTVga tekitas küsimuse, kas Eesti õigusruumis on aktsepteeritav käitumine, kus riigiettevõtted võivad teha hanketa bartertehinguid. Ka bartertehingu puhul ei saanud antud töö olla tasuta, kuna kaasnesid kaudsed kulud nagu transport, töötajate lisatasud," märkis ta.

ERR viis mullu sügisel läbi riigihanke "Telesaadete välitootmisteenuse tellimine", kus tunnistati vastavaks Levira ja veel kahe pakkuja pakkumused. Raamlepingu kohaselt peaks hankija tellima raamlepingu kehtivuse perioodil telesaadete välitootmise teenuseid minikonkurssidega, juhul kui ERR vajab tehnilist abi. Konkursse tuleb korraldada kolme edukaks tunnistatud pakkuja vahel ning hankeväliseid pakkujaid kasutada vaid juhul, kui minikonkursid ei õnnestu.

Leviral on kolm ülekandejaama, mis on varustatud HD-kaamerate ning erinevate pikkade ja lainurkobjektiividega. Kõik ülekandejaamad sobivad nii väiksemate kui ka suuremate ülekannete jaoks, alates spordisündmustest ning muudest live-üritustest ja lõpetades erinevate kontsertide, pidude ja pressikonverentsidega.

Digiteenuste ettevõte AS Levira toodab telesisu, aitab meediateenuste osutajatel telekanaleid kokku panna ning hoolitseb selle eest, et programmid oleksid eetris 24 tundi ööpäevas 365 päeva aastas. Levira klientideks on rahvusvahelised ja kohalikud IT-ettevõtted ja meediateenuse osutajad.

Levira aktsionärid on Eesti riik ja Prantsuse telekommunikatsiooniettevõte TDF osalustega vastavalt 51% ja 49%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755