Autor: Indrek Kald • 23. juuli 2019

Uus trend: kutsehariduses eelistatakse IT-erialasid

Tartu kutsehariduskeskuses on seni laekunud avalduste põhjal populaarsed IT ja sellega seotud erialad, kõrgeim on konkurss tarkvaraarendajaks õppima.
Kutsehariduses on uueks trendiks tõusnud IT-erialad.
Foto: Pixabay

Kutsehariduskeskuse turundusjuhi Kaire Metsa sõnul on uueks trendiks tõusnud IT-erialad. "Praegu on kõige kõrgem konkurents noorem tarkvaraarendaja erialale, kuhu on juba laekunud 2,5 avaldust õppekohale," märkis ta.

Keskhariduse baasil on Metsa kinnitusel kõrge konkurss ka e-kaubanduse spetsialisti ja raamatupidaja õppekavadel. "Põhihariduse baasil on erialadest kõige kõrgem konkurss IT-süsteemide nooremspetsialisti ja tarkvara arendaja õppekavadele," sõnas ta.

"Praegu paistab küll, et õppijad eelistavad pigem ITd ja sellega seotud erialasid ning on senised lemmikud juuksuri ja spaateenindaja välja vahetanud," märkis Tartu kutsehariduskeskuse turundusjuht.

Uus trend vastab tegelikult ka tööturu ootustele. "ITd peetakse kõige kiiremini kasvavaks sektoriks ning praktilise meelega noored tahavad olla kindlad, et koolis omandatud teadmiste ja oskustega ka tööle saab," ütles Mets. Ta lisas, et tegelikult leiavad kutseoskustega inimesed töö kiiresti ja töötamist alustatakse sageli juba õpingute ajal.

Kokku on Tartu kutsehariduskeskuses sel suvel avatud 71 õppekava ja vastuvõtt neile kestab 2. augustini.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052