Autor: Indrek Kald • 6. august 2019

Boris Johnsonit huvitas kohtumisel Jüri Ratasega digitervishoid

Londonis täna peaminister Jüri Ratasega kohtunud Ühendkuningriigi uuele valitsusjuhile Boris Johnsonile pakkus suurt huvi koostöö digitaalse tervishoiu valdkonnas.
Peaministrid Boris Johnson ja Jüri Ratas Londonis valitsusjuhi residentsi ees.
Foto: riigikantselei
Peaministrid arutasid kahe riigi koostööd digi- ja küberkaitse vallas ning avaldasid heameelt, et see on tihenenud. Ratas kinnitas soovi Eesti ja Ühendkuningriigi tihedat partnerlust ja koostööd tulevikus veelgi süvendada.

"Meid seob tihe kaitse-, küber-, ja digikoostöö ning samuti lähedane koostöö erinevates rahvusvahelistes organisatsioonides, eriti NATOs. Loodame jätkata tihedat ja avatud koostööd Ühendkuningriigi uue valitsusega," sõnas Ratas.

Eesti peaministri sõnul on Euroopa Liidu jaoks oluline, et Ühendkuningriigi lahkumine liidust toimuks korrapäraselt kokkulepitud lepingu alusel. Ratas rõhutas tihedate ja lähedaste suhete jätkumise tähtsust ka pärast riigi lahkumist liidust.

"Ühendkuningriik on ja jääb meile lähedaseks partneriks ja sõbraks Euroopas ning oluliseks liitlaseks NATOs. Meid seovad huvid ja koostöö väga paljudes valdkondades, julgeolekust majandusküsimusteni," lausus Ratas.

"Saime olulise sõnumi, et Ühendkuningriigi lahkumine Euroopa Liidust ei tähenda lahkumist Euroopast ja meie kahepoolne julgeolekukoostöö jätkub," sõnas Ratas. Peaminister Johnson kinnitas, et Ühendkuningriigis elavate Eesti kodanike õigused saavad kaitstud ka pärast riigi lahkumist EList.

Jüri Ratas kutsus Boris Johnsonit ka septembris Tallinnas toimuvale digitippkohtumisele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755