Autor: Indrek Kald • 12. august 2019

Helmese personalijuht: naiste osa Eesti IT-firmades kasvab kiiresti

Eesti ühe suurema tarkvarafirma Helmes personalijuhi Kaire Kaljuste sõnul on ettevõttes naisjuhtide osakaal viimase viie aastaga kasvanud veerandilt 40 protsendini. Sama trend valitseb tema kinnitusel kogu sektoris.
Helmese personalijuht Kaire Kaljuste.
Foto: Helmes

Kaljuste ütlusel on naiste osakaal Eesti IT-sektoris hinnanguliselt veel 25%, aga see tõuseb selgelt. "Helmese Tallinna kontoris on naiste osakaal tõusnud viie aastaga kolmandikuni ning suurem kasv on toimunud tiimijuhtide hulgas," rääkis ta.

"Ka lähiriikides jõuab ITsse järjest enam naisi. Helmese Valgevene kontoris on naiste osakaal kasvanud viie aastaga 25%-lt 38%-le. Minskis polnud viis aastat tagasi ühtegi naisjuhti, kuid nüüd täidavad nad kaheksast kohast juba kolm," ütles Kaljuste.

IT on tema sõnul praegu üks populaarsemaid valdkondi ja ka naised tahavad järjest enam sellest eduloost osa saada.

"Kümmekond aastat tagasi sattusid ITsse peamiselt naised, kes olid pigem väga tugevad reaalainetes või selgelt tehniliste huvidega. Peamiselt asuti tööle spetsialistidena ning juhtidena tegutsesid naised haruharva. Täna tehnikahuvi enam nii määrav pole ning oma koha leiavad lihtsalt pealehakkajad, nutikad ja ka ärivaistuga naised, kellest paljudest saavad juba juhid," sõnas Kaljuste.

"Ei kardeta, et tegemist on millegi väga keerulisega. Noorematel pole enam ka stereotüüpi, et tegemist on mingi salapärase patsiga poiste alaga. Pigem mõjuvad naised traditsiooniliselt meestekeskses valdkonnas grupidünaamikale väga hästi," lisas Kaire Kaljuste.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052