Autor: Indrek Kald • 26. august 2019

Üle 350 arvutiteadlase sel nädalal Tallinnas konverentsil

Üle 350 teadlase ja praktiku nii tippülikoolidest kui ka suurfirmadest osaleb sel nädalal Tallinnas arvutusmasinate assotsiatsiooni Euroopa tarkvaratehnika konverentsil, kus kõne all silmapaistvamad teadustööd ning parimad kogemused.
Mullune arvutusmasinate assotsiatsiooni Euroopa konverents.
Foto: Gary Leavens

26.–30. augustini toimuva arvutusmasinate assotsiatsiooni (ACM) Euroopa konverentsi ning sellega koos toimuva tarkvaratehnika aluste sümpoosioni kaaskorraldaja on Tartu Ülikool.

ACMi 27. konverentsile tuleb kokku üle 350 teadlase, praktiku ja õppejõu nii tippülikoolidest kui ka ettevõtetest, sealhulgas Microsoftist, Google´ist ja Facebookist. Konverentsil ja sümpoosionil on neil võimalus vahetada teadmisi tarkvaratehnika valdkonna uusimatest suundadest ja tulemuste praktilisest rakendamisest.

Tarkvaratehnika on tihedalt seotud peaaegu kõigi infotehnoloogia valdkondadega ning tänu sellele on võimalik kiirendada paljude tehnoloogiliste lahenduste, sh tehisintellekti, mobiilirakenduste ja plokiahela tehnoloogia arengut.

Konverentsi ja sümpoosioni ettekannetes käsitletakse muu hulgas tarkvaratehnika viimaseid uuendusi, tööstuslahendusi ja tuleviku tarkvaratehnikat. Toimuvad töötoad, vahendite esitlused ja üliõpilaste teadustööde konkurss.

Konverentsi peaesinejad on Joanne Atlee Waterloo Ülikoolist, Marta Kwiatkowska Oxfordi Ülikoolist ja Audris Mockus Tennessee Ülikoolist.

"Konverentsi ja sümpoosioni ühendades oleme loonud maailma kõige tähtsama tarkvaratehnikateadlaste ja -praktikute foorumi," ütles korralduskomitee üks juht, Tartu Ülikooli tarkvaratehnika õppetooli juhataja Marlon Dumas.

"Konverentsile esitatud teadusartiklitest, mis on läbinud tiheda konkursisõela, saavad teadurid ja praktikud uusi teadmisi selle valdkonna viimastest uuendustest ning väljapaistvatest rakendusuuringutest. Tähtis on ka see, et neil on võimalus töötubades ja esitlustel kolleegidega aktiivselt suhelda," märkis ta.

Tartu Ülikooli tarkvaratehnika professori, kaaskorraldaja Dietmar Pfahli kinnitusel mõjutavad tarkvaravaldkonda mitmesugused suundumused, sh pilvtöötluse, suurandmete kogumise ja analüütika, tehisintellekti ja küberturbe osatähtsuse kasv.

"Konverentsi laiahaardeline kava hõlmab eri uurimissuundi, milles tarkvaratehnikal on kokkupuude näiteks tehisintellekti, inimese ja arvuti suhtluse, programmeerimiskeelte ja süsteemide projekteerimisega," lisas ta.

ACM on maailma suurim arvutustehnika õppejõudude, teadurite ning praktikute ühendus, mille eesmärk on vahetada ja jagada teadmisi ning otsida lahendusi valdkonna probleemidele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474