Autor: Indrek Kald • 27. august 2019

Lehe Pruulikoja müünud Gristel Tali sai Telema juhiks

Suvel käsitööõllesid tootva Lehe Pruulikoja müünud Gristel Tali on tagasi IT-äris, asudes tööle Baltimaade suurima e-arvete operaatori Telema tegevjuhina.
Gristel Tali esinemas Pärnus tarneahelakonverentsil 2017. aastal.
Foto: Urmas Kamdron

Praegune Telema juht Hele Hammer jätkab septembrist ettevõtte juhatuse esimehena ja tegevjuhiks saab Gristel Tali. Operatiivjuhtimise võtab ta Hammerilt üle 1. septembril ja pärast seda on ettevõtte juhatus kaheliikmeline.

Gristel Tali müüs suvel koos abikaasaga loodud käsitööõllesid tootva Lehe Pruulikoja. Enne õlletööstuse asutamist töötas ta BCS Iteras ja Columbus IT Partner Estonias tegevjuhina. Üle kahe aasta vastutas Tali ka Eesti Energia personalijuhtimise eest.

"Helistasin Gristelile kohe, kui lugesin Äripäevast Lehe Pruulikoja müügist. Kutsusin Gristelit esimest korda Telemasse juba 2010. aastal," sõnas Hammer. "Vahepeal oleme Gristeliga teinud palju koostööd nii IT valdkonnas kui ka koolituses. Näiteks aitasime koos luua tarneahela juhi kutsestandardit ning õpetasime TalTechi tarneahela magistriprogrammis," selgitas Hammer.

Gristel Tali sõnul on tal hea meel alustada koostööd Teleme tiimiga. "Minu eesmärk on kasvatada Telema äri, hoida olemasolevaid kliente ning aidata nende äriprotsesside efektiivsusele kaasa," kinnitas ta.

"Tänu oma varasemale tegevusele majandustarkvara vallas olen elanud kaasa Telema teenuste arengule ja kättesaadavuse kasvule. Müües jaekettidele käsitööõllesid, sattusin ise ka Telema kliendi rolli ning olin teenusega väga rahul," märkis Tali.

Hele Hammer on Telemaga seotud olnud selle loomisest peale, algul finantsjuhina ja hiljem tegevjuhina. Hammeri käe all kasvati Baltikumi suurimaks EDI ja e-arvete operaatoriks.

"Tulin 2009. aastal Amservist tagasi Telemasse ajutiseks tegevjuhiks kuniks leiame uue. Mõned ajutised asjad kestavad kaua ja nii juhtuski, et alles rohkem kui kümne aasta pärast saan teatepulga üle anda," kommenteeris Hammer.

Lisaks on Hele Hammer Estonian Business Schooli finantsjuhi arenguprogrammi juhtivõppejõud ning Amserv Grupi ja Levira nõukogu liige.

Aastast 2000 tegutsev IT-ettevõte Telema AS on Baltimaade suurim EDI ja e-arvete operaator. Telema abil vahetavad üle 4500 kaupluse ja üle 1200 tarnija omavahel elektroonseid tellimusi ja arveid. Telema vahendab aastas üle 16 miljoni dokumendi. Telema peamised kliendid on Balti riikides, kuid kliente on ka Soomes, Poolas, Taanis, Saksamaal, Belgias, Jaapanis ja Austraalias, kokku 40 riigis. Ettevõttes on 45 töötajat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755