Autor: Indrek Kald • 27. august 2019

Uus tarkvarafirma võtab Porto Francos terve korruse

Mullu detsembris loodud tarkvarafirma KCPass OÜ kolib Tallinna kesklinna mere äärde rajatavasse Porto Francosse ning hakkab asuma eraldi korrusel 1234ruutmeetrisel pinnal.

KCPassi tiim tänavu suvel.
Foto: KCPass

KCPassi lahendus on välja töötatud ettevõtte tausta ja nende esindajate andmete kontrollimiseks. Selleks on KCPassil juurdepääs rahvusvahelistele avalikele ja eraandmekogudele, mis võimaldavad teostada taustakontrolle enam kui 150 riigis registreeritud ettevõttele ning tuvastada nende seaduslike esindajaid või seotud isikuid 4500 dokumendi alusel.

"Ettevõtete jaoks muutub iga päevaga aina kriitilisemaks oma klientide ja äripartnerite tundmine, et vältida pettusi ja mainekahju. Sealjuures on oluline ka järgida erinevaid regulatsioone ja nendest tulenevaid nõudeid," rääkis KCPassi asutaja ja tegevjuht Neeme Org.

Nende loodud lahendus võimaldab enne ärisuhtesse asumist ja ka selle kestel olla kooskõlas rahapesu tõkestamise regulatsioonidega ning ennetada pettusi.

Toodet kasutavad nii kohalikud kui ka välismaised tootmise, ekspordi, faktooringu, maksete ja krüptoga, investeeringute ja kindlustusega tegelevad ettevõtted.

KCPass asub Porto Francosse järgmise aasta lõpus. "Kõik ettevõtjad, eriti need, kellel on kogemusi välisturgudel partnerite otsimisega, teavad, kui keeruline on tuvastada juriidilisest isikust klienti või partnerit," kommenteeris koostööd algust Porto Franco OÜ juhatuse esimees Rauno Teder.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052