Autor: Indrek Kald • 28. august 2019

Telliskivi linnakus räägitakse täna õhtul Eesti robotitest

Iduettevõtted Starship, Cleveron ja Lumebot näitavad täna Tallinnas Telliskivi linnakus oma roboteid ning valdkonna asjatundjad arutlevad tehisintellekti arendamise üle.
Eestis loodud lumelükkamise robot.
Foto: lumebot.com

Paneeldiskussioonis Palo Alto Clubis osalevad Lauri Väin (Starship Technologies), Mikk Mihkel Vaabel (Cleveron) ja Andres Kõiva( Lumebot). Muuhulgas räägitakse sellest, miks just Eesti on hea koht robotite arendamiseks ja ehitamiseks.

Lumeboti kaasasutaja Kaspar Kikerpill räägib ettevõtte asutamise loost. Lumebot arendab autonoomseid tänavakoristuse ja lumelükkamise roboteid ning neid võib peagi näha ka tänavatel. Tegemist on meeskonnaga, kellel on tugev tehisintellekti ja robootika taust. Lumebot alustab sel hooajal Superangeli kiirendiprogrammis, millega kaasneb ka esimene 100 000eurone investeering.

Superangeli üks asutajatest, investor Veljo Otsason tutvustab Superangeli kiirendiprogrammi Alpine House, mis sellel hooajal keskendub esmakordselt tehisintellekti tehnoloogiat kasutavatele iduettevõtetele.

Superangel on investeerimisettevõte, kelle varase faasi fond Superangel One rahastab varase staadiumi tehnoloogiaettevõtteid. Fondi on tänaseks kaasatud 16 miljonit eurot.

Superangeli investorite ringi kuuluvad Taxify asutajad Markus Villig ja Martin Villig ning Oliver Leisalu, endine Skype´i tegevjuht ja Teleporti asutaja Sten Tamkivi, TransferWise asutaja Taavet Hinrikus, Monese asutaja Norris Koppel, Mobi partner Veiko Raime, Planet OSi asutaja Rainer Sternfeld, TextMagicu asutaja Priit Vaikmaa jpt. Lisaks on Superangeli investorite ringis SmartCapi riiklik riskikapitali fondifond, LHV pensionifondid ja mitmed välisfondid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755