Autor: Indrek Kald • 4. september 2019

Elisa valguskaabel jõuab tänavu 40 000 koduni

Elisa valguskaabliga internetiühendus jõudis kuue kuuga 31 000 kodusse ning sel aastal on plaanis ühendada veel 9000 kodu.
Elisa plaanib rajada Eestis juurde üle 500 kilomeetri optilist võrku.
Foto: Raul Mee, fotograaf

Selle aasta esimeses pooles on Elisa uuendanud kaablivõrku Harjumaal, Tartumaal ja Pärnumaal, kus ettevõtte teenused olid olemas, aga nüüdsest pakutakse ka internetiühendust valguskaabliga.

Aasta alguses Elisas alustatud suuremahulise kaabelvõrguarenduse käigus on Elisa valguskaabel viidud ligi 31 000 uue koduni, kus varem oli võimalik kasutada ainult vaskkaablit või puudusid Elisa kaabelinterneti teenused.

Elisa tehnoloogiaüksuse juhi Toomas Polli sõnul on suured arendused seotud ettevõtte plaaniga rajada Eestis juurde üle 500 kilomeetrit optilist võrku.

"Klientide poolt kasutatavate andmemahtude hulk on pidevas tõusus ja tulevikukindla võrgu arendamisel on võtmemängijaks optiline võrk. Võrreldes kaabelinternetiga on optiline ühendus stabiilsem, kiirem ja väiksema jalajäljega keskkonnale," ütles ta.

Optikavõrgu laienemisega jätab Elisa ka aasta teises pooles, kui tuuakse valguskaabel veel ligi 9000 uue majapidamiseni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755