Autor: Indrek Kald • 6. september 2019

Tarkvarafirma luhtunud projekti pärast suurimate maksuvõlgaste TOPis

Luhtunud projekt lükkas tarkvarafirma Eesti suurimate maksuvõlglaste edetabelisse ja ettevõte läks saneerimisele.
OÜ Ignite maksuvõla suurus on 336 095 eurot.
Foto: ignite.ee

Eesti suuremate maksuvõlglaste edetabelis on uue tulijana info ja side vallas tegutsev Ignite OÜ, mille juhatuse liikmed on Marit Alaväli ja Kaido Petter. Võla suurus on 336 095 eurot.

Marit Alaväli ütles, et Ignite probleemid on tekkinud ühest eelmisel aastal luhtunud projektist ja ettevõte on tänaseks ka saneerimises. Suuremad probleemid on tema sõnul aga ületatud ja ka erasektori võlausaldajatega on tema kinnitusel kokkulepped sõlmimisel.

Ignite maksuvõlg on üleval alates eelmise aasta augustist. Ignite´i mullune majandusaasta aruanne pole Äripäeva Infopanka jõudnud.

Eesti suurimate maksuvõlglaste TOPis on Ignite võla suuruse alusel 59. kohal. Temast veidi eespool, 53. positsioonil on programmeerimisfirma OÜ Unomet, kelle võlg pärineb 2017. aasta aprillist ning ulatub hetkel 379 135 euroni.

200 suurima maksuvõlgase seas on ka pankrotis AS Georaster, mille 2009. aastast pärit võlgnevus ulatub praegu 140 035 euroni. Edetabelis hoiab info ja side valdkonnas tegutsenud firma sellega 187. kohta.

22 suurima maksuvõlaga ettevõttel on riigile makse võlgu jäädud igaühel vähemalt miljon eurot. Suurimad võlad on kahel mootoroikütuste hulgimüüjal, INV T osaühingul 16,5 miljonit ja Adrian Arendus OÜ-l kümme miljonit eurot. Nende võlad pärinevad aastaist 2012-13.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755