Autor: Indrek Kald • 12. september 2019

Tehisintellekti väliseksperdid peavad TalTechis avaliku loengu

16. septembril Tallinna tehnikaülikoolis toimuval avalikul loengul "AI: Margins to Mainstream" räägivad väliseksperdid Joanna Bryson (Bathi ülikool), Stephen Hsu (Michigani ülikool) ja Nanjira Sambuli (World Wide Web Foundation) tehisintellekti rolli kasvust meie igapäevaelus.
TalTechi IT-teaduskonna dekaan Gert Jervan.
Foto: Jelena Pljonkina

Kahe tunni jooksul arutatakse, kuidas sihikindlalt ja mõttestatult kasutada tehisintellekti pakutavaid võimalusi näiteks tervishoius, põllumajanduses, poliitikas ja finantssektoris. Diskussioon algab Mektorys kell 14.30.

"Elame ajastul, kus tehnoloogia muudab pidevalt elu- ja tööstiili ning nii tekib paratamatult küsimus, mis saab inimesest ja inimlikkusest," sõnas TalTechi IT-teaduskonna dekaan Gert Jervan. "Seetõttu on mul väga hea meel, et tehisintellekti teemal tulevad oma mõtteid ja teadmisi jagama tõelised selle valdkonna tippnimed," lisas ta.

Tehisintellekti valdkonna vastu on Eestis huvi suur. Seda näitab loengule registreerunud inimeste arv, mis ulatub rohkem kui 250 inimeseni. Suure huvi tõttu kantakse loengut otse üle ka veebis.

Avalik loeng on sissejuhatus 17. septembril Fotografiskas toimuvale digi-tippkohtumisele Tallinn Digital Summit 2019. Seal arutlevad paarkümmend valdkonna eksperti koos 20 riigi delegatsiooniga, mida juhivad IT- ja digiministrid, tehisintellektiaegse maailma võimaluste ja ohtude üle.

"Brysoni, Hsu ja Sambuli ülesastumised näiteks eetika, geenitehnoloogiate ja demokraatlike protsesside teemadel köidavad tähelepanu üle maailma, seega on minul digi-tippkohtumise korraldajana hea meel, et ekspertide arutelu jõuab ka Tallinnas laiema publikuni," sõnas digitippkohtumise peakorraldaja Liina Areng.

Tänavuse tippkohtumise fookuses on küsimus, kuidas tehisintellekti abil avaliku sektori tõhusust suurendada, milliste nippidega arendada tööturul vajalikke oskusi ning milline mõju võib olla tehisintellektil tervishoiuteenuse osutamisel ning õigusruumi kujunemisel. Konverentsi korraldab riigikantselei koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga.

Tehisintellekt on teemaks ka oktoobris Äripäeva veebiseminaride keskkonnas toimuval seminaril. Seal räägib Microsoft Eesti juht Mart Mäe, kuidas võtta tehisintellekt kasutusele ühiskonna jaoks mõistlikul viisil. Muuhulgas puudutab ta küsimusi: milliseid revolutsioone on tehisintellekt läbinud, millised on tehisintellekti vormid, mis töökohti saab tehisintellekt asendada ning mida mitte, kuidas on Google ja Facebook panustanud tehisintellekti kasutamisse.

Tunniajane veebiseminar toimub 24. oktoobril. Enne veebiseminari saadetakse registreerunud kasutajatele e-kiri lingiga, mille kaudu pääseb enne seminari algust veebiseminari keskkonda. Seminar on järelvaadatav kõigile registreerunutele kolme tööpäeva jooksul pärast toimumist.

Täpsem info veebiseminari kohta SIIN.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474