Autor: Annika Kald • 23. september 2019

Põhjamaade TOP 10 idufirmat 2019

Põhjamaade suurimad riskiinvestorid tutvustasid regiooni kõige suurema kasvupotentsiaaliga idufirmasid ja rääkisid, miks nemad on nendesse firmadesse juba oma raha investeerinud.

Ülevaade tehti Taanis Kopenhaagenis toimunud innovatsiooni- ja tehnoloogiakonverentsil TechBBQ.

1. Võrsefirmat Inzpire.me esindas konverentsil kaasasutaja Marie Mostad. Ettevõtte tunnuslause kodulehel on, et "Teeme reklaamivaldkonna inimlikumaks. Ühendame sisuloojaid ja brändid üle terve maailma". Lihtsustatult on see siis kõiki infuencereid ehk sotsiaalmeedia mõjutajaid koondav platvorm, kus reklaamida soovivad firmad saavad omale sobiva influenceri välja valida ja temaga kiiresti koostööle asuda.

Investeerinud on ettevõttesse Norra riskikapitalifirma Snö Ventures, mida esindas laval investeerimisfirma kaasasutaja ja partner Teodor Bjerrang.

Inzpire.me ettekanne
Foto: Annika Kald

2. Zliide on kaubandussektori kliendikogemust muutev idufirma. Ettevõtte kaasasutaja Morten Møgelmose ütles, et ettevõtte eesmärk on tuntavalt lihtsustada kliendi ostukogemust mitmes kanalis.

Ettevõttesse Zliide on investeerinud riskikapitalifirma Nordic Eye, firmat esindas laval investor Joakim Warnøe.

Slaid Zliide esitlusest
Foto: Annika Kald

3. Meditsiinivaldkonna võrsefirmast Corti rääkis kaasasutaja Lars Maaløe. Ta andis ülevaate ka ühest probleemist, mida nende tehisintellektil (artificial intelligence – AI) põhinev idufirma lahendada soovib - üheks oluliseks eesmärgiks on mitmekordselt vähendada arstide poolt patsientidele pandud valediagnoosidest põhjustatud surmasid.

Ettevõttesse on investeerinud riskikapitalifirma byFounders, mida esindas laval tegevjuht ja partner Eric Lagier.

Corti ettekandjal oli ainult üks slaid - firma logoga.
Foto: Annika Kald

4. Samuti meditsiinivaldkonnas tegutsevat Islandi võrsefirmat SideKickHealth esitles laval kaasasutaja, doktor Tryggvi Thorgeirsson. Selle võrsefirma asutasid meditsiinispetsialistid, et aidata ennetada ja hoida kontrolli all inimeste kroonilisi haigusi.

Sellesse Islandi idufirmasse on investeerinud riskikapitalifirma Frumtak, mida esindas kaasasutaja Svana Gunnarsdóttir.

SideKickHealth ettekanne
Foto: Annika Kald

5. Võrsefirmast GoodMonday rääkis kaasasutaja Mik Strøyberg. GoodMonday lubab oma kodulehel, et muudab kõigi bürootöötajate esmaspäevad sujuvamaks ehk haldab ja korraldab bürootööd ning eemaldab ajaraiskajad.

Firmasse on investeerinud riskikapitalifirma PreSeed Ventures, mida esindas firma investeeringute direktor Helle Uth.

GoodMonday ettekanne.
Foto: Annika Kald

6. Võrsefirma PinMeTo arendamisest andis ülevaate kaasasutaja Daniel Melkersson. Ettevõte on loonud platvormi, mis aitab kaubanduskettidel ja frantsiisidel kõigi oma erinevate asukohtadega veebis kergemini leitavaks saada.

Firmasse on investeerinud riskikapitalifirma ALMI Invest, mida esindas ettevõtte investeeringute juht Ann-Sofie Hörlin.

PinMeTo ettekanne
Foto: Annika Kald

7. Võrsefirma Likvido, mida esitles kaasasutaja Maximilian Frimmer. FinTech ettevõte on loonud uudse ja kiirema tee laenude juhtimiseks ning võlglaste vältimiseks ja seda eriti just keskmise ja väikese suurusega ettevõtete seas.

Ettevõtesse on investeerinud Taani riiklik investeerimisfond Vaekstfonden, mida esindas varase faasi ettevõtete investeeringute partner Simon Frederik Øelund.

Likvido ettekanne
Foto: Annika Kald

8. Soome kvantelektroonilise arvutitehnoloogia (quantum technology) valdkonda arendav võrsefirma IQM, mida tutvustas tegevjuht ja kaasasutaja Jan Goetz. Ettevõttesse on investeerinud Soome riskikapitalifirma Maki.vc, mida esindas Paulina Martikaien.

IQM ettekanne ühe slaidiga
Foto: Annika Kald

9. Võrsefirma VEO, mida esitles kaasasutaja Filip Domagala. Ettevõtte asutaja kirjutab LinkedInis, et jalgpallurid saavad oma oskusi arendada, kui vaatavad end salvestuselt mängimas. 99% mängudest ei ole aga tänapäeval salvestatud. Idufirma VEO lõi võimsa spordikaamera, mis AI tehnoloogiat kasutades läheb automaatselt mänguga kaasa ning salvestab selle. VEO on jalgpallimeeskondade tarbeks loodud tehnoloogia, et salvestada, striimida ja analüüsida mänge.

Ettevõtesse on investeerinud riskikapitalifirma SEED Capital, mida esindas partner Peter Egehoved.

VEO ettekanne
Foto: Annika Kald

10. Võrsefirma Toitware, mida esitles tegevjuht ja kaasasutaja Kasper Lund. Ettevõtte loodi, et kiirendada arenguid asjade interneti (IoT) maailmas.

Ettevõtesse on investeerinud Rootsi riskikapitalifirma Creandum, mida esindas partner Bjarke Staun-Olsen.

Bjarke Staun-Olsen (vasakul) ja Kasper Lund kõnelemas ilma ühegi slaidita.
Foto: Annika Kald

LISAINFO:

Kopenhaagenis toimunud innovatsioonikonverents TechBBQ on Skandinaavia idufirmade kogukonna tippkohtumine, kus on kohal ligi 140 esinejat ja üle 7500 osaleja. Ürituse partnerite seas on nii Eesti idufirma Funderbeam kui ka Eesti saatkond Taanis.

Muuhulgas külastasid Kopenhaagenis TechBBQd ka Rootsi kroonprintsess Victoria oma abikaasa prints Danieliga ning Taani kroonprints Frederik ja tema abikaasa kroonprintsess Mary.

Äripäeva kutsus konverentsile TechBBQ Eesti saatkond Kopenhaagenis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755