Autor: Indrek Kald • 26. september 2019

Eesti firma nomineeriti Briti kaubanduskoja parima tehnoloogilise lahenduse autasule

Suurbritannias tegutsev Eesti tootmistarkvara ettevõte Fractory valiti seitsme miljoni elanikuga North Westi piirkonnas parima tehnoloogilise lahenduse pakkujaks, millega kandideeritakse ka üleriigilisel konkursil.
Fractory kontorid asuvad Tallinnas ja Manchesteris.
Foto: Andreas Velling

75 000 liikmega Briti kaubanduskoda (British Chamber of Commerce) valib juba 16. korda parimaid ettevõtteid. Auhindu jagatakse üheksas kategoorias, mille hulka kuulub ka "Parim tehnoloogiline lahendus" (Best Use of Tech).

Eesti tootmisettevõte Fractory valiti seitsme miljoni elanikuga North Westi piirkonnas parima tehnoloogilise lahenduse pakkujaks. Auhinna tõi Fractoryle automaatselt hindasid ning tarneaegasid pakkuv tootmisplatvorm.

Fractory lahendab ajakulu probleemi

Tallinnas ja Manchesteris kontorit omav firma lahendab tehnoloogia abil inseneride ajakuluga seonduvat probleemi. Nimelt nõuab tootmise hinnastamine tavaliselt meilivahetust ning lõpliku pakkumise saamine võib võtta päevi.

Fractory platvormilt saab hinna aga sekunditega, laadides üles tootmisjoonised või -mudelid. Viimane võimalus pakub olulist ajasäästu ka selle arvelt, et insenerid saavad töid tellida ka jooniseid tegemata.

Koondades enda alla üle 30 tootja mitmest riigist, võtab Fractory ettevõtte kinnitusel vastutuse tootmise, kvaliteedi ning tarne eest.

Üleriigilised võitjad selguvad novembris

Kui esimeses voorus valiti igas kategoorias regionaalsed võitjad, siis pärast autasustamist jätkub võistlus rahvuslikul tasandil. Fractory hakkab rinda pistma teiste regionaalsete võitjatega nagu Nitec Solutions, Network Telecom ning Generate UK, mis on kõik erinevatelt aladelt – pilveandmetöötlusest digiturunduseni. Üleriigilised võitjad kuulutatakse välja novembris.

Idufirma Fractory teatas tänavu juulis suure investeeringu kaasamisest, öeldes samas vaid, et see on seitsmekohaline number ehk vähemalt miljon eurot. Raundis osalesid Trind Ventures, United Angels VC, Spring Capital, Contriber Ventures, samuti varasemad investorid Nordic Angel Program ja Startup Wise Guys.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052